J Cuveè 20 Brut NV.

J Cuveè 20 Brut NV. En potensiell utfordrer til champagne? © Foto: dat@ron/Vinmonopolet

70 nye produkter lanseres førstkommende lørdag, og Klikk har testet alle. Av de 70 nyhetene er 17 produkter relatert til USA, som bortsett fra Europa er verdens viktigste vinprodusent.

Det lages faktisk vin i hver eneste delstat i USA og bare Frankrike, Spania og Italia lager mer vin.

Klikk har valgt å trekke frem de ti beste vinkjøpene fra dette polslippet:

En musserende, to hvitviner og sju rødviner. De to beste kjøpene representerer USA, Tyskland, Italia, Spania og Frankrike. Alle vinene finner du på de polutsalgene som har fullsortiment.

Vi vil først trekke frem en potensiell utfordrer til champagne, nemlig en musserende vin fra USA. De resterende ni vinene finner du nederst i artikkelen.

J Cuveè 20 Brut NV, vnr 10418, kr 216,40, 85 poeng.

Prod: J Vineyards & Winery Healdsburg

Varetype: Musserende

Utvalg: Basis

Volum:0,75

Land/distrikt: USA/Russian River

Svak strågul på farve. Frisk duft av grønne epler med hint av sitrus og brødaromaer. Tørr og frisk på smak med preg av moden frukt. Svakt mineralsk med fin syre og god lengde. Passer godt som aperitif eller til skalldyr.

Alle vinene er smakt blindt av Ørjan Lundmark. Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som vinansvarlig på Bølgen & Moi Briskeby. Vinene er gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Les også:

Lag din egen vin på Manhattan

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!