Hjemmelaget sjokoladepudding
Trenger du inspirasjon på dessertfronten? La deg friste av sjokoladepudding, pannacotta av hvit sjokolade og sjokoladeiskrem.
(6 porsjoner)
5 dl helmelk
100 g mørk sjokolade
3 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
1 ss sterk kaffe, flytende
1½ dl kremfløte
50 g mørk sjokolade
Ha alt, bortsett fra vaniljesukkeret, i en tykkbunnet kjele. Kok opp under opprøring, rør inn vaniljesukkeret til slutt. Hell den varme røren i en form, som er skylt i kaldt vann og drysset med litt sukker. La formen stå kjølig natten over.
Løsne forsiktig kanten med en varm kniv, legg et fuktig varmt kjøkkenhåndkle over formen og hvelv forsiktig puddingen over på et fat.
Pynt med pisket krem og grovrevet sjokolade.
Oppskrift på sjokolade-iskrem med rørt bringebærsyltetøy Sjokolade-iskrem med rørt bringebær
Oppskrift på hvit sjokolade-pannacotta og pasjonscoulis Sjokolade-pannacotta
Denne saken ble første gang publisert 18/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.