Fjordland: Svenske kjøttboller m/potetstappe og tyttebærsyltetøy © Foto: Petter Berg/HM Foto

Denne middagsretten har et delikat utseende. Den er helt grei på smak, men har for mye smaksforsterkere. Kjøttbollene er bedre enn potetmosen som ifølge testpanelet er grusom. I tillegg er maten for salt. Et pluss er sausen som er god. Kjøttbollene smaker kokt og er noe seige. Litt joikakakefølelse.

Ernæringsfysiologen mener:

Minus for ingen grønnsaker foruten potetmos, høyt fettinnhold, og mest fra mettet fett. Det er heller ikke oppgitt type vegetabilsk fett. Minus også for veldig høyt saltinnhold (spiser du hele porsjonen får du over 6 gram salt. 5 gram er anbefalt per dag!), samt at det er en veldig stor porsjon.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Fjordland svenske kjøttboller, kr 48, 555 gram, 9,7 poeng
Pris

Konklusjon

De svenske kjøttbollene fra Fjordland gikk helt til topps i denne testen.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!