Riv litt parmesan over maten. Det smaker foretreffelig! © Foto: istock

Kjøttdeig av svin, noen grønnsaker og buljongterninger er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm pastarett på tallerkenen.

Kjøttboller med pasta

(4 porsjoner)

Ingredienser:

500 g kjøttdeig av svin

1 ts salt

0,50 ts pepper

0,5 fd finhakket hvitløk

2 ss finhakket persille

2 ts finraspet sitronskall (kun det gule)

1 stk egg

2 ss olje til steking

1 stk rød chili i ringer

Pasta:

50 g pasta penne

1,50 dl vann

1 stk brokkoli

2 stk urtebuljongterning

0,50 stk sitron, saften av

2 ss olivenolje

0,50 ts pepper

Fremgangsmåte:

1. Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egg. Form små kjøttboller med en teskje og stek dem fint gylne sammen med litt chili.

2. Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden. Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili.

Server med brød og gjerne litt revet parmesan.

Kilde: Oppskriften er hentet fra matprat.no (Opplysningskontoret for kjøtt)

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!