Dagens middag:

Fargeglad kjøttdeig- og tomatgrateng

Kjøttdeig, squash og tomater er omtrent det eneste du trenger for å lage denne velsmakende gratengen.

Kjøttdeig kombinert med grønnsaker i form er en sunn og velsmakende fornøyelse.
Kjøttdeig kombinert med grønnsaker i form er en sunn og velsmakende fornøyelse. Foto: frukt.no
Sist oppdatert

Fremgangsmåte:

Brun kjøttdeigen i smør i en panne. Tilsett hakkede tomater, oregano, salt, pepper og hakket hvitløk. La det koke i ca. 10 minutter.

Legg kjøttdeigen i en ildfast form. Skjær løk, squash og tomater i tynne skiver, og legg det taksteinslagt om hverandre over kjøttdeigen. Strø på revet ost.

Stekes ved 225 grader C i ca. 20 minutter.

Server med kokte poteter, ris eller pasta.

Ingredienser:

400 g kjøttdeig

2 fd hvitløk

1 ss smør, margarin eller olje

1 bk hakkede hermetiske tomater

3 ts hakket frisk oregano ELLER:

1 ts tørket oregano

salt og pepper etter smak

2 stk løk

1 stk squash

4 stk tomat

100 g revet hvitost

Oppskriften er hentet fra frukt.no /Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Denne saken ble første gang publisert 20/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også