Torskelasagne

(4 porsjoner)

Ingredienser:

12 stk lasagneplater

500 g torskefilet

200 g revet ost

Tomatsaus:

3 stk finhakket sjalottløk

2 ss olivenolje

1 bk hakkede hermetiske tomater

2 ts tomatpuré

0,50 dl fiskekraft

Salt

Pepper

0,50 ts sukker

3 ss frisk basilikum, el. samme antall ts tørket

2 ss frisk gressløk, el. samme antall ts tørket

Hvit saus:

3 ss margarin

4 ss hvetemel

6 dl lettmelk

Salt

Pepper

Fremgangsmåte:

Lag hvit saus:

1. Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft.

2. Smak til med salt og pepper. Bland inn mesteparten av den revne osten.

Lag tomatsaus:

1. Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett krydder, fiskekraft og tomater.

2. Kok ca 3 minutter, smak til med salt, pepper og sukker.

1. Smør en ildfast form.

2. Legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, så lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet.

3. Gjenta ingrediensene i samme rekkefølge.

4. Avslutt med lasagneplater og ostesaus.

5. Strø revet ost på toppen.

Stekes i stekeovn på 200 grader i 30-40 minutter.

Servér med en frisk salat.

Velbekomme!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!