KORIANDER © istockphoto

KORIANDERFRØ © Foto: istock

Afrikansk lammegryte

(4 porsjoner)

Ingredienser:

1 kg grytekjøtt med bein

1 bk kikerter

2 stk aubergine

1,50 ts salt

1 ts sort pepper

2 bk tomater

1 ss korianderfrø

0,50 ts spisskum, frø

2 ts revet muskatnøtt

3 ss olje

3 stk rød chili, finhakket

2 ss revet ingefær

2 fd hvitløk, finhakket

1 ts eddik

2 ss hakket persille

1 ss hakket koriander

Fremgangsmåte:

1. Knus korianderfrø og spisskummen i en morter.

2. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.

3. Brun kjøttet gyllent i olje.

4. Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring.

5. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater.

6. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet.

7. Tilsett kikerter og la retten trekke 5 minutter til.

8. Smak til med salt og pepper.

9. Dryss over persille og koriander (fersk) til slutt.

Servér med couscous eller ris.

Velbekomme!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!