Asparges er kjempegodt tilbehør til laks. © Foto: istock

Bruk Dijonsennep til denne retten. © Foto: istock

Grillet laks med asparges og sennepsmousseline

(4 porsjoner)

Ingredienser:

4 sk laks til grilling

Olje

Salt

Pepper

2 bunter asparges

Sennepsmousseline: (Dette er en saus som bør lages rett før servering)

4 stk eggeplomme

1 dl vann eller tørr hvitvin

1 ts sitronsaft

Salt

Pepper

1 ss fin dijonsennep

1 dl crème fraîche

1 dl fløte

Fremgangsmåte:

1. Pensle lakseskivene med olje og dryss med salt og pepper.

2. Stek laksen på den ene siden til fisken er nesten gjennomstekt.

3. Asparges skrelles og den nederste grove stilken skjæres av. Pensle med olje og stek i 4-5 min.

4. Visp sammen eggeplommer, vann/vin, sitronsaft, salt og pepper, sett bollen over vannbad og pisk til massen blir luftig og lett. Massen må ikke koke den skal holde seg på ca 80 °C, ta ev bollen av og på vannbadet. Massen skal være så tykk at den henger på vispen når den er ferdig.

5. Visp sammen créme fraîche og fløte til det er halvstivt tilsett sennep og vend kremen inn i eggeblandingen.

6. Sausen må ikke koke. Server straks.

Dersom du ønsker ekstra tilbehør til denne middagen, kan du koke noen poteter og servere til.

Velbekomme!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!