Kinakål egner seg til både varme og kalde retter. © Foto: istock

Tips om kinakål

Kinakål skal være sprø, saftig og ha et friskt utseende.

Bladstilkene skal være hvite, uten bløte flekker, sliming eller sorte prikker som antyder virusangrep.

Hodene skal være faste og skåret like under bladfestet.

Kinakålen bør lagres i kjøleskap

Kinakål stammer fra Kina, derav navnet. Den dyrkes også her til lands, og selv om den har fått konkurranse fra de mer populære salatvariantene, som Romano og hjertesalat, er den for bra til å undervurderes.

I Kina legges kinakålen lagvis med chili og salt, settes bort for å bli sur, og spises til kjøtt og fisk. Kineserne bruker også kinakålen på samme måte som vi nordmenn bruker spisskål og sommerkål.

Kinakålen har en sprø konsistens med mild og litt søtlig smak. Den kan kokes, wokes, stekes, smørdampes eller brukes i salat, supper og gryter. Kålen inneholder både A- og C-vitaminer i tillegg til mineraler.

Tilbereding

Kinakålen bør, som alle kålgrønnsaker, kokes minst mulig. Ved å bruke kinakålen i wokretter, tar man vare på næringsstoffene samtidig som den forblir delikat og velsmakende.

Kinakål holder seg i kjøleskap i ca tre uker, og dersom den blir litt slapp kan du skylle den i kaldt vann og legge den i plast i kjøleskapet. Etter et par timer er den like sprø og fin igjen.

Oppskrifter

Bakt paprika

Braisert kinakåldolme med linse- og bønneragout

Kinakålrull

Kilde: frukt.no, bama.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!