Annonse

Tips

Suppen kan lages uten hvetemel ved å la suppen koke inn med fløte eller crème fraiche. Den kan også jevnes med maisennamel.

Tilsett litt sprøstekt bacon og ha over suppen før servering.

Blomkålsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

2 stk blomkålhoder (middels store)

5 dl vann

1 ts salt

5 dl grønnsakkraft eller kyllingfond fra glass

3 ss hvetemel

1,50 dl matfløte eller crème fraîche

salt

pepper

Fremgangsmåte:

1. Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene.

2. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.

3. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.

4. Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt.

5. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.

6. Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte.

7. La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.

Sil ev suppen før servering.

Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.

Velbekomme!

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Test av juleøl fra polet

Det beste norske juleølet

– Rikt og sødmefullt med smak av karamell og dadler. Sjekk ut det beste, norske juleølet.