Bilde

Strø gjerne litt sprøstekt bacon over suppen. © Foto: Matprat

Blomkålsuppe

Deilig blomkålsuppe

Suppe kan spises året rundt, så hvorfor ikke lage denne deilige blomkålsuppen til middag?

Tips

Suppen kan lages uten hvetemel ved å la suppen koke inn med fløte eller crème fraiche. Den kan også jevnes med maisennamel.

Tilsett litt sprøstekt bacon og ha over suppen før servering.

Blomkålsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

2 stk blomkålhoder (middels store)

5 dl vann

1 ts salt

5 dl grønnsakkraft eller kyllingfond fra glass

3 ss hvetemel

1,50 dl matfløte eller crème fraîche

salt

pepper

Fremgangsmåte:

1. Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene.

2. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.

3. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.

4. Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt.

5. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.

6. Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte.

7. La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.

Sil ev suppen før servering.

Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.

Velbekomme!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Mat

Ostekake slik du aldri har smakt den før

Kaka er helt i toppsjiktet av amerikansk kakebakekunst.

Aperol minner om Campari, men har lavere alkohol og aromaer mer i retning appelsin.

I denne drinken blander du sammen ting vi aldri har hørt om

Har kommet som en rakett i Norge det siste året.

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Mat

Terningkast 6 til den billigste karbonadedeigen

Høy kvalitet, men en er best.

Den verste smaker metallisk, men noen av dem er ganske gode

Vi har teset fond og buljong basert på fisk og grønnsaker.

Nordfjord bacon

Testvinner: Dette er det perfekte bacon!