Bilde

Strø gjerne litt sprøstekt bacon over suppen. © Foto: Matprat

Blomkålsuppe

Deilig blomkålsuppe

Suppe kan spises året rundt, så hvorfor ikke lage denne deilige blomkålsuppen til middag?

Tips

Suppen kan lages uten hvetemel ved å la suppen koke inn med fløte eller crème fraiche. Den kan også jevnes med maisennamel.

Tilsett litt sprøstekt bacon og ha over suppen før servering.

Blomkålsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

2 stk blomkålhoder (middels store)

5 dl vann

1 ts salt

5 dl grønnsakkraft eller kyllingfond fra glass

3 ss hvetemel

1,50 dl matfløte eller crème fraîche

salt

pepper

Fremgangsmåte:

1. Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene.

2. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.

3. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.

4. Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt.

5. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.

6. Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte.

7. La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.

Sil ev suppen før servering.

Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.

Velbekomme!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Mat

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

artikkel bilde

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Mat

Lag ditt eget ingefærøl

Rett og slett sinnssykt godt!

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.