Annonse

Tips

Suppen kan lages uten hvetemel ved å la suppen koke inn med fløte eller crème fraiche. Den kan også jevnes med maisennamel.

Tilsett litt sprøstekt bacon og ha over suppen før servering.

Blomkålsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

2 stk blomkålhoder (middels store)

5 dl vann

1 ts salt

5 dl grønnsakkraft eller kyllingfond fra glass

3 ss hvetemel

1,50 dl matfløte eller crème fraîche

salt

pepper

Fremgangsmåte:

1. Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene.

2. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.

3. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.

4. Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt.

5. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.

6. Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte.

7. La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.

Sil ev suppen før servering.

Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.

Velbekomme!

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!