Du skrubbsultne kineser...

I Kina spiser de mer enn bare hund. Listen over kuriositeter er lang.

"1000 år gamle egg" med grønnsaker.
Kyllingføtter med vårløk.
Tørket sjøhest er også en matrett.
Skorpioner spises av kineserne.
Slange på menyen.
Slanger spises også i Kina.
Stekte larver
Trepang (sjøpølse) nytes av kineserne.
Publisert Sist oppdatert
Slange er kanskje ikke det som står øverst på ønskelisten når det gjelder mat.
Sjøstjerne spiser man også i Kina.

- Kineserne som bor i provinsen Guangzhou, i området rundt Hong Kong, er mer liberale i matveien enn resten av befolkningen, forteller servicesjef i Hjemmet Mortensen, Ran Chen. Grunnen til dette er at de har bedre tilgang til råvarene. Mye av det vi nordmenn har hørt at kineserne spiser, har ikke Chen verken sett eller spist. Men det finnes altså ting som de faktisk spiser, og som mange nordmenn aldri ville ha satt sine tenner i.

Her er listen:

1. Biller

2. Slanger

3. Skorpioner

4. Egg kokt i sort te

5. "1000 år gamle egg" (Konserverte egg)

6. Larver

7. Gresshopper

8. Ande- og hønseegg med ferdig utviklet foster (delikatesse)

9. Regnbue manet (delikatesse)

10. Fuglereir laget på spytt fra fuglene

11. Sjøhester

12. Sjøsterner

13. Edderkopper

14. Kyllingføtter

15. Sjøpølse (Trepang)

<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?f=q&amp;hl=no&amp;geocode=&amp;q=Guangzhou&amp;ie=UTF8&amp;ll=23.281719,113.510742&amp;spn=3.531653,5.141602&amp;z=7&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis større kart</a> </small> </p> </div>