Tips til grillet fiken: Dryss gjerne litt ristede nøtter , eller spre litt honning over dem før servering. © Foto: istock

Tips til grillet ananas: Dypp de ferdige ananasskivene i ristet kokos eller ristede nøtter før servering. © Foto: istock

Grillet frukt - som eple, ananas og fiken - smaker himmelsk etter en liten runde på grillen.

Grillet ananas

Ananas kan du enten grille i skiver eller i terninger. De trenger kun 2-3 minutter på grillen, avhengig av tykkelse på bitene og varmen på grillen. Lag gjerne grillspyd av terningene. Slik gjør du:

1. Skjær ca. 1 cm av begge endene av ananasen.

2. Sett den flate bunnen av ananasen på kjøkkenbenken og bruk en kjøkkenkniv til å fjerne skallet med.

3. Del ananasen i to.

3. Del halvdelene i to og skjær bort den harde kjernen.

4. Legg hver halvdel av ananasen på benken med den flate siden ned, og skjær i 1 cm tykke skiver.

5. Kutt skivene i terninger og tre dem på et grillspyd.

Grillet eple

Du kan godt grille epler, enten i skiver eller hele med fyll. Dersom du bare skal grille skiver av eplet, er det bare å kutte litt "tykke", gode skiver som du har på grillen i noen sekunder. Pass på at skivene ikke blir svidd! Dersom du velger å grille eplene hele med fyll, tåler de ca 15 minutter over varmen. Ta ut kjernehuset og fyll eplet med smør, kanel og sukker. Du kan også bruke rosiner, nøtter og litt honning. Det er lurt å pakke eplene inn i folie før du legger dem på grillen. Server gjerne med vaniljeis til. Kjempegodt!

Grillet fiken

Grillet fiken smaker nydelig. Kutt dem i to og pensle dem med litt olivenolje eller honning før du griller dem med kuttsiden ned. De trenger ca 3-4 minutter over grillen. Server dem til litt fetaost eller til vaniljeis.

God grilling!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!