Kort sagt:

+ Godt knivblad

+ Tar tak i brødet med en gang


- Åpning ved skaftet som samler matrester

- For lett

– Denne kniven har en åpning ved skaftet.

Smeby viser til en glipp mellom knivbladet og treskaftet.

– Det er sånt som får Mattilsynet til å reagere. Når du skjærer med denne kniven samler det seg matrester inni her. Ikke bra!

– Denne kniven er glad i skorper, og tok tak i brødet med en gang. Den jobber seg fint gjennom brødet på egenhånd. Den er litt for lett, men absolutt god å skjære med, sier Valand.

Panelet har lyst å gi kniven terningkast fem, men er enige om å gi trekk for åpningen ved skaftet.

Les hele saken

Knivblad: 6

Skjærer den effektivt uten å henge seg opp i brødet? Brødkniven skal være skarp samtidig som den skjærer pene skiver. Minus om den drar ut mye smuler fra brødet.

Kniven er skarp og jobber av seg selv nedover i brødet.

Vekt : 3

Brødkniven skal være tung. Du skal slippe å bruke makt for å få kniven gjennom brødet.

For lett i forhold til hva som er optimalt.

Lengde og bredde: 6

Ifølge ekspertene er den optimale brødkniven 24 cm. (fra skaftet). Du skal kunne skjære gjennom brødet på noen få, lange drag. Brødkniven bør heller være for lang enn for kort. Jo tynnere knivblad, desto bedre.

Kniven har optimal størrelse.

Grep : 3

Kniven skal ligge godt i hånda. Om skaftet er for kort er det et stort minus.

Skaftet har god lengde og er helt ok og holde i. Trekk for at det er åpning ved skaftet til knivbladet.

Design : 3

Førsteinntrykk av kniven og utforming.

– Den ser ganske billig ut, er de enige om.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 497,00
Materiale Stål
Lengde 21 cm.
Forhandlere: Rafens, Tilbords, kitchentime.no

Konklusjon

God kniv som absolutt er verd pengene.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!