Kort sagt:

+ God å holde i


- River ut smuler

- For lett

– Sjekk den rufsete brødskiva. Kniven drar ut smuler samtidig som jeg må bruke makt for å få kniven gjennom brødet, sier Smeby.

– Denne er god å holde i, men samarbeider ikke med brødet i det hele tatt, sier Valand.

Les hele saken

Knivblad: 2

Skjærer den effektivt uten å henge seg opp i brødet? Brødkniven skal være skarp samtidig som den skjærer pene skiver. Minus om den drar ut mye smuler fra brødet.

Kniven kommer seg gjennom brødet, men glir ikke så godt som vi hadde håpet. Taggene river ut smuler og etterlater en rufsete skive.

Vekt : 3

Brødkniven skal være tung. Du skal slippe å bruke makt for å få kniven gjennom brødet.

Det hadde ikke skadet om den var tyngre, men er ikke av de letteste i testen.

Lengde og bredde: 5

Ifølge ekspertene er den optimale brødkniven 24 cm. (fra skaftet). Du skal kunne skjære gjennom brødet på noen få, lange drag. Brødkniven bør heller være for lang enn for kort. Jo tynnere knivblad, desto bedre.

Kniven har en fin størrelse.

Grep : 5

Kniven skal ligge godt i hånda. Om skaftet er for kort er det et stort minus.

Denne er god å holde i. Ingenting å utsette på grepet.

Design : 4

Førsteinntrykk av kniven og utforming.

Tradisjonell kniv som passet til de fleste kjøkken.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 349,00
Materiale Rustfritt stål
Lengde 25 cm.
Forhandlere: Jernia, Oeyo.no

Konklusjon

Kniven samarbeider for lite med brødet.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!