Kort sagt:

+ Skjærer pent.

+ Glir godt.


- Baktung

- Skjærer noe skjevt.

– Det er sjelden jeg reagerer på balanse i kniven, men denne hadde skikkelig tyngdeforskjell. Den er veldig tung bakerst, sier Smeby.

– Denne sliter litt med å skjære pene loffskiver, men fungerer bedre på de grove brødene, sier Valand.

Les hele saken

Knivblad: 4

Skjærer den effektivt uten å henge seg opp i brødet? Brødkniven skal være skarp samtidig som den skjærer pene skiver. Minus om den drar ut mye smuler fra brødet.

Skarp kniv, men den setter seg litt fast i brødet, spesielt på loffen.

Vekt : 2

Brødkniven skal være tung. Du skal slippe å bruke makt for å få kniven gjennom brødet.

Problemet her er at det meste av vekten er plassert i skaftet på kniven, noe som både gjør den uhåndterlig og skjev.

Lengde og bredde: 6

Ifølge ekspertene er den optimale brødkniven 24 cm. (fra skaftet). Du skal kunne skjære gjennom brødet på noen få, lange drag. Brødkniven bør heller være for lang enn for kort. Jo tynnere knivblad, desto bedre.

Optimal størrelse.

Grep : 4

Kniven skal ligge godt i hånda. Om skaftet er for kort er det et stort minus.

– Jeg liker ikke stålskaft, men det er min personlige mening, sier Smeby. Valand synes derimot grepet er godt.

Design : 5

Førsteinntrykk av kniven og utforming.

Moderne og stilfull kniv.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 699,00
Materiale Rustfritt stål.
Lengde 23 cm.
Forhandlere: Tilbords, Kitchn, Rafens, glassoginterior.no, bakerenogkokken.no

Konklusjon

Denne skjærer som en femmer, men har balanse som en toer.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!