Kort sagt:

+ Kul

+ Lett å rengjøre selve presseren


- Krever skjærefjøl

- Må skrelle feddet først

- Presser ikke spesielt bra

Joseph Josephs spesielle hvitløkspresse er ikke en presse i tradisjonell forstand, men en vugge med hull i som klemmer feddene.

Det krever en skjærefjøl som underlag, som trekker ned poengsummen.

- Den ser jo bra ut, men i en hvitløkspresse ønsker jeg en presse hvor det holder med pressa, sier Jane Johansen fra Veganmisjonen.

I tillegg blir det en del av spesielt store fedd som ikke blir presset, og det kan også skli ut på sidene.

I det hele tatt er den ikke spesielt praktisk, mener testerne.

Denne presseren er blant annet tilgjengelig hos Traktøren.

Les hele saken

Design og utforming: 3

Her må du ha en skjærefjøl i tillegg. Det trekker ned. Når bitene samtidig blir så store, er det kanskje like greit å bruke kniven? Du må legge på en den krefter for å presse feddet gjennom.

Rengjøring: 3

Fordi det er én stor del, er den lett å rengjøre. Hullene er såpass store at det også er greit å få vekk restene, mener Fru Timian. Veganmisjonen mener derimot at den er håpløs da det sitter igjen masse biter i hullene.

Effektivitet: 2

Skviser ut medium mengde. Men her må du skrelle hvitløksfeddet først og det er håpløst. Feddene blir presset ut som små marker, så det blir litt store deler sammenlignet med en vanlig presse. Hvis feddene er litt store, vil mye av dem klemmes ut på sidene av vuggen og dermed ikke bli presset.

Spesifikasjoner

Produsent Joseph Joseph
Pris 249,00

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!