Billigst smaker best

First Price har den klart beste julepølsa i år, mener ekspertene.

BILLIG VINNER: Det er store forskjeller, og i år er det definitivt ikke de dyreste pølsene som er best, mener våre eksperter Tore Teigen (t.v.) og Frank Johansen. Foto: Tore Fjeld
BILLIG VINNER: Det er store forskjeller, og i år er det definitivt ikke de dyreste pølsene som er best, mener våre eksperter Tore Teigen (t.v.) og Frank Johansen. Foto: Tore Fjeld Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert

Om testen:

Smakstesten av julepølser 2014 er utført av Tore Teigen og Frank Johansen. Begge er pølsemakermestre med lang erfaring fra kjøttbransjen og som blant annet har vært fagdommere i NM i kjøtt flere ganger. Teigen har dessuten skrevet bok om pølser - Den store pølseboka (Cappelen Damm 2008).

Produktene er testet blindt og vurdert ut fra smak, utseende og konsistens. Julepølsene er stekt i stekepanne, samt at testpanelet har vurdert pølsene slik de ser ut og smaker før steking.

Testutvalget representerer en stor andel av de ulike typer julepølse som er til salgs i norske dagligvarekjeder, og som er til salgs over hele landet. 

Produktene er handlet inn i uke 48 hos Meny, Rema 1000, Coop Mega og Rimi i Oslo. Prisene som er oppgitt er kilopris i de butikkene varene er innkjøpt, og kan variere.

Denne saken ble første gang publisert 11/12 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også