Eksotisk og godt
Afrikansk lammegryte
Gryteretter er enkle å lage. Denne er inspirert av det afrikanske kjøkken.
Afrikansk lammegryte
(4 porsjoner)
Ingredienser:
1 kg grytekjøtt med bein
1 bk kikerter
2 stk aubergine
1,50 ts salt
1 ts sort pepper
2 bk tomater
1 ss korianderfrø
0,50 ts spisskum, frø
2 ts revet muskatnøtt
3 ss olje
3 stk rød chili, finhakket
2 ss revet ingefær
2 fd hvitløk, finhakket
1 ts eddik
2 ss hakket persille
1 ss hakket koriander
Fremgangsmåte:
1. Knus korianderfrø og spisskummen i en morter.
2. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.
3. Brun kjøttet gyllent i olje.
4. Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring.
5. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater.
6. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet.
7. Tilsett kikerter og la retten trekke 5 minutter til.
8. Smak til med salt og pepper.
9. Dryss over persille og koriander (fersk) til slutt.
Servér med couscous eller ris.
Velbekomme!
Denne saken ble første gang publisert 16/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.