Eksotisk og godt

Afrikansk lammegryte

Gryteretter er enkle å lage. Denne er inspirert av det afrikanske kjøkken.

Hva med en eksotisk og herlig gryterett til middag?

Hva med en eksotisk og herlig gryterett til middag? Foto: Foto: Matprat

Publisert Oppdatert
KORIANDER

KORIANDER Foto: istockphoto

KORIANDERFRØ

KORIANDERFRØ Foto: Foto: istock

Afrikansk lammegryte

(4 porsjoner)

Ingredienser:

1 kg grytekjøtt med bein

1 bk kikerter

2 stk aubergine

1,50 ts salt

1 ts sort pepper

2 bk tomater

1 ss korianderfrø

0,50 ts spisskum, frø

2 ts revet muskatnøtt

3 ss olje

3 stk rød chili, finhakket

2 ss revet ingefær

2 fd hvitløk, finhakket

1 ts eddik

2 ss hakket persille

1 ss hakket koriander

Fremgangsmåte:

1. Knus korianderfrø og spisskummen i en morter.

2. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.

3. Brun kjøttet gyllent i olje.

4. Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring.

5. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater.

6. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet.

7. Tilsett kikerter og la retten trekke 5 minutter til.

8. Smak til med salt og pepper.

9. Dryss over persille og koriander (fersk) til slutt.

Servér med couscous eller ris.

Velbekomme!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag