VI TESTER: Volummaskara

Vi har jaktet på fyldige, vakre vipper til julebordsesongen, og har funnet våre favoritter!

Publisert Oppdatert
Øynene er kanskje det vi lettest kan pynte på i ansiktet vårt. Da er det viktig å finne riktig maskara for vippene!

Maskaratips

Dette er også årsaken til at vi denne gangen har valgt å teste volummaskara, og vi har defintivt funnet våre favoritter!

Når du har valgt ut riktig maskara, handler det derimot om teknikk til påføringen:

1. Skru løs hetten på maskaraen og bevege kosten i tuben rundt i ring, unngå å pumpe kosten opp og ned da dette slipper inn luft og bakterier og tørker ut maskaraen.

2. Fjern overflødig maskara enten ved å gni børsten mot tuben eller litt papir.

3.Start med å børste de nedre vippene lett med maskaratuppen for litt antydning til farge. Deretter børster du de øvre vippene med hele kosteflaten. Børst oppover for å åpne øynene, påfør maskara så langt mot de innerste hjørnene som du klarer.

4. Ønsker du ekstra fokus på øynene kan du påføre litt mer maskara på vippene i ytterhjørnene.

5. For at maskaraen skal holde lengre og om du ønsker litt tykkere lag med mer effekt, påfør to-tre ekstra lag. La maskaraen tørke mellom hvert lag.

6. Vil du ha litt lengre vipper med ekstra krøll, skal du bruke en vippetang på vippene før du påfører maskara.

7. Maskara har forholdsvis kort holdbarhet. Om den endrer konsistens, farge eller lukt bør du bytte den ut. Som en tommelfingerregel holder en maskara i cirka 6 måneder etter åpning.

TestenDior Diorshow Iconic Mascara 270,-
En fantastisk maskara som både gir fantastisk resultat, og som er enkel å bruke. Ikke bare blir vippene lange, elegante og skiller seg perfekt fra hverandre, maskaraen gir vippene et volumløft som åpner opp øynene og gir deg et fantastisk blikk. Høy pris, men vel verdt pengene.

Loreal Paris Telescopic Explosion Mascara 165,-
Den karakteristiske, kulerunde kosten skiller seg kraftig ut fra de andre avlange kostene. Den runde kosten er god til å skille vippene, gir god lengde og bøy på vippene samtidig som vippene oppfattes fyldige. Aberet er at det tar lengre tid å påføre på vippene enn de andre maskaraene med lengre kost.

Helena Rubinstein: Lash Queen 290,-
Helena Rubinsteins Lash Queen gir masse volum og skiller vippene på en elegant og flott måte. Maskaraen er på pristoppen, noe som trekker litt ned. En flott maskara til fest, men om du ønsker å slippe peset med klistrete vipper en travel morgen, er denne perfekt å bruke også da.

Max Factor False Lash Effect, 169,-
Kosten på denne maskaraen er stor, tykk og laget av gummi. Ved første øyekast ser den klønete ut, men den gir flotte, godt adskilte vipper. Omtrent umulig å ikke få et godt resultat med, men gir ikke den helt store wow-faktoren. Derimot perfekt til hverdags.

Maybelline The Colossal Volume Express 120,-
En svært god maskara som skaper masse volum, og som attpåtil er enkel å påføre. Maskaraen er blant testens rimeligste, noe som trekker opp. Denne kan lett anbefales!

YSL Singulier, 255,-
Denne maskaraen har en stor kost som er vridd omtrent som i en spiral. Det fører til at du får mye maskara på kosten, som igjen fører til at du får massive festvipper. Det krever imidlertid både litt tid og jobb for å få til et godt resultat, er du for kjapp ender du fort opp med edderkoppvipper. En flott festmaskara hvis du har god tid til å ordne deg!

Estée Lauder Sumptuous Bold Volume, 250,-
Estee Lauders gullemballasje oser luksus og kvalitet. Forventningene er derfor høye til denne. Kosten er forholdsvis stor, men den er smalere ytterst, slik at det er forholdsvis enkelt å komme til vippene i ytterkanten av øyet. Den skiller vippene pent, og gir god lengde, men vi savner litt volum. En lekker hverdagsmaskara, men gir ikke nok effekt til å bli festfavoritt.

Nivea Volume Nanodefiniton, 139,-
Niveas Volume Definition er blant testens billigste, og den gir et godt resultat. Gir flott volum til vippene, og kosten gjør at vippene skiller seg fint. Krever derimot to-tre lag for optimalt resultat. Fin hverdagsmaskara!

Lancôme: Hypnôse drama 265,-
Denne maskaraen vippene lange og flotte, men den kladder seg lett. I tillegg får ikke vippene det helt store volumet. Til denne prisen bør den holde hva den lover.

Chanel Exceptionnel Mascara 290,-
Maskaraen føles seig og litt tørr, noe som gjør at det kan være litt plundrete å påføre denne maskaraen. Men, har man litt tålmodighet vil man få et godt resultat av denne, og resultatet holder godt. Den høye prisen fører til at denne ikke havner høyere på listen.

e.l.f Lengthening & Volumizing Mascara 39,-
Testens desidert billigste maskara, noe som trekker opp. Dette er en helt OK hverdagsmaskara, den skiller vippene flott og gir akseptabelt volum og lengde. Til fest ville vi derimot valgt en annen, da denne føles litt tørr og vi må påføre ganske mange lag for å få til et virkelig godt resultat. Allikevel, er kontoen tom er dette et godt kjøp!

GloMinerals Glo Volumizing mascara 249,-
Når vi trekker kosten ut av hylsen får vi bange anelser. Maskaraen ligger klumpete og seig rundt kosten, og det er praktisk talt umulig å få skilt vippene fra hverandre hvis man ikke tørker av kosten så det knapt er noe igjen. Når den heller ikke bidrar med noe særlig av verken volum eller lengde, og prisen ligger helt i toppsjiktet, ender det med strykkarakter for denne maskaren.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning