Vi tester terassevin!

Vi har smakt oss frem til den beste sommervinen!

Publisert Oppdatert
Livet er for kort til å drikke dårlig vin! Det er vår vinekspert Svein "Vinofil" Lindins motto. Derfor har han denne gangen vært med oss for å smake på de beste terassevinene!

Fruktig i solen

Vinekspert og vinkelner Svein Lindin driver nettstedet In Vino Veritas og Vinofil.no, har elsket vin i over 20 år og har ledet testpanelet på fem gjennom smakingen.

En lekker og lett vin er for mange prikken på i-en om sommeren, men det er ikke alltid så lett å lete seg frem til enerene blant mangfoldet.

For hva som gjør en sommervin til en perfekt sommervin, kommer an på flere faktorer.

- En god terassevin er en tørr vin, gjerne hvit, med en viss grad av syrlighet. Den kan godt være fersk og trenger nødvendigvis ikke være av gammel årgang, sier vinekspert Lindin.

Han forteller at en rosèvins farge ikke er utslagsgivende for dens kvalitet eller smak, men den klassiske fargen er laksefarget og mer lys rød med blåtoner. På den hvite siden kan det variere fra nesten vannaktige/bleke med grønnskjær/grønn via gul/strågule til gyllen/ravgul farge.

- Generelt kan man si at en lys blek hvitvin er lettere enn en dyp gyllen hvitvin, tipser Lindin.

Og hvis du trodde at en lett sommervin skal være isende kald, tok du feil.

- Ett godt råd om du har en varm vin er å kjøle vinen ned i kaldt vann og isbiter, men en halv time i fryseren tåler de også, husk tiden. Temperaturen bør være på cirka 10-12 grader, forteller eksperten.

Glass har også stor betydning for totalopplevelsen av en vin. Vineksperten opplyser at en generell regel er at et godt vinglass gjerne har en tulipanform, og avhengig av bredde og dypde forsterker denne kvaliteten i vinen.

- Riedel Vinum er mitt desidert fortrukne glassmerke, basert på bredden i utvalget og kvaliteten, sier han.

Lindin har mange favoritter blant sommerviner, men er spesielt glad i Chablis;

- En god Chablis skal få deg til å stønne, smiler han.

Testen


Vi har i alt smakt oss gjennom 12 forskjellige sommerviner, både hvitvin og rosèvin. Vi presenterer de fem beste vinene, og i tillegg har Lindin tre ekstra vinanbefalinger.

- Alle vinene med unntak Casabianca Prosecco, passer fint til hvit fisk med lette sauser, skalldyr, asparges, kylling og lett sommermat. De fungerer også fint som aperitif eller kanskje aller best sammen med gode venner, sier Lindin.Sjekk testvinneren under!

Test av sommervin her!

Bilde320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning