VI TESTER: Øyenskygger

Hvilke holder lengst og gir finest resultat?

Publisert Oppdatert
Øyenskygge er kanskje det det viktigste hjelpemiddelet du har i sminkepungen hvis du vil variere uttrykket ditt.

Før påføring

Du kan variere med farger, teksturer, koster og plasseringer av fargene på lokket. Du kan gjøre looken din mer intens eller myk og til og med bedre formen på øynene dine om du ønsker det. Men for at øyenskyggen skal sitte best mulig gjennom en hel dag eller kveld, er det viktig med et godt grunnlag og gode koster til påføring.

Begynn med å klappe inn litt øyekrem rundt øynene, la det tørke og påfør en primer for at skyggen skal sitte bedre. Deretter kan du legge en nøytral baseskygge over hele lokket helt opp til brynet før du skal legge fargen du ønsker. Dette gjør at skyggen ikke striper seg så lett. Du kan også bruke pudder. Legg også en linje av den nøytrale fargen under de nederste øyenvippene dine.

Skal du legge en mørk skygge, kan det være smart å drysse litt transparent pudder under begge øynene slik at du lett kan børste bort dryss med en stor pudderkost etter påføring.

Mange muligheter

Begynn med å legge en nøytral skygge på hele lokket før du legger en mørkere farge i globallinjen fra ytterhjørnet. Bruk en god, flat påføringskost til å klappe den mørkere fargen lett på oppover mot brynet.

Dus ut denne fargen med en rund øyenskyggekost slik at du får en myk overgang fra globallinjen til resten av lokket. For dagsminke holder det at du legger mørk skygge ytterst i hjørnet i en v-form. Bruk den lyse baseskyggen til å dekke de innerste hjørnene av øyet og under øyenbrynet for å "åpne" opp øyet.

Vil du sminke deg til kvelden, kan du bruke flere og sterkere farger.

Begynn med å bruke en baseskygge på hele lokket også her. Begynn med den lyseste av de mørke fargene du skal bruke og legg en linje med skygge langs vippekanten og inn langs globallinjen. Tilfør kraftigere farge i ytterhjørnet som du duser ut med en rundkost.

Det er vakkert med en skimmerskygge som highlighter i området rett under brynet og i de innerste hjørnene av øynene.

Forskjell på tekstur

Øyenskygge av god kvalitet har mye pigment i seg, noe som gjør at fargen både synes godt og holder lenge.

Du bør ha to koster når du skal legge øyensminke; en tykk, flat kost som du påfører farge og highligter med, og en myk rundbørste til å duse ut linjer og fjerne overflødig sminke.

Velg kostene i forhold til størrelsen på øyelokkene dine; jo større område du skal påføre på, jo større koster skal du ha.

TestenLancôme Palette liberte veil. 550,-
Denne øyenskyggen er luksus fra ende til annen! Vi simpelten elsker teksturen og de fire vakre fargene. Skyggen er enkel å påføre, og den drysser minst av alle øyenskyggene i testen, dette er et stort pluss når man ønsker å påføre ekstra skygge - for eksempel sotede øyne til fest.

Et annet pluss er sminketipsene som følger med paletten. Skyggen varer gjennom hele dagen uten å lage striper. Prisen er den desidert høyeste, til gjengjeld varer skyggen lenge. Perfekt til fest og vår testvinner!

Estèe Lauder Signature Eyeshadow Quad veil. 390,-
En vakker øyenskyggepalett med fire fargekombinasjoner som kan brukes sammen eller hver for seg.

Skyggen er lett å påføre uten for mye dryss, teksturen er fløyelsmyk og fargen holder fint gjennom hele dagen. Dessuten er den ikke for dyr til å være en av luksusmerkene.

Dior 5-couleurs eyeshadow veil. 470,-
Skrinet inneholder fem skygger med gode, myke farger. Skyggene er enkle å påføre uten særlig med dryss, dessuten holder fargene seg gjennom hele dagen uten striper.

Pluss for sminketipsene som følger med. Paletten koster litt, men her får du mye for pengene.

Helena Rubinstein Wanted eyes palette veil. 450,-
En nydelig øyenskyggepalett med fire lekre farger. Skyggen ser vakker ut etter påføring, og det er enkelt å få til et godt resultat.

Gjennom en hel dag merker vi likevel at fargen har stripet seg litt. Til denne prisen bør skyggene sitte supergodt, og paletten får derfor litt trekk for dette.

L'Oréal Paris Color Lift eyeshadow veil. 109,-
Dette er en god øyenskygge som lager en dyp og god farge med mye skimmer. Inneholder to farger, noe som gjør det enkelt å variere mellom hverdags- og kveldslook.

Prisen er fin og skyggen holder gjennom hele dagen, men skyggen får litt trekk for emballasjen; det er klønete og vanskelig å åpne paletten.

Maybelline New York Eye Studio veil. 89,-
Dette er en fin øyenskygge med gode pigmenter. Det er enkelt å påføre skyggen, og den sitter forholdsvis godt gjennom dagen. Minuset er at den drysser litt under påføring, og prisen er heller ikke mer enn godkjent, i og med at dette kun er én farge.

Glo minerals gloEye shadow trio veil. 295,-
Fargene i denne paletten er forholdsvis enkle å jobbe med, og den drysser lite. Holdbarheten er også god, men paletten får litt trekk for prisen, som vi føler er noe høy i forhold til resultat og mengde.

The Body Shop Eye trio veil. veil. 120,-
Dette er en søt øyenskyggepalett der fargene flyter inn i hverandre. Man kan dermed blande alle til en unik skygge på lokket, eller bruke fargene hver for seg og plassere der de måtte passe.

Minuset er at det blir vanskelig å vite akkurat hvilken farge du faktisk har på kosten. Prisen er fin og skyggen sitter forholdsvis godt hele dagen. Dessverre drysser den ganske mye under påføring.

I.d BareMinerals Glimmer Bare Skin veil. 227,-
Dette er testens andre mineralskygge, og vi liker den godt. Fargen blir veldig fin på lokket, teksturen er lett og dermed er skyggen enkel å jobbe med.

Skyggen er løs i konsistensen, og det gjør at den drysser en god del under påføring. Gjennom en hel dag striper skyggen seg en del, og fargen blir også litt svakere, noe som gjør det nødvendig med ny påføring for å friske opp looken. Dette trekker betydelig ned.

Nivea Beautè eye shadow creative eyes veil. 89,-
Dette er en fin hverdagsskygge som ser veldig bra ut på øyelokket på grunn av det fine skimmeret i skyggen.

Problemet er at skyggen striper seg nokså lett utover dagen, i tillegg drysser den ganske mye under påføring. Men, en fin skygge å bruke i kombinasjon med andre dersom du vil ha litt highlight-effekt rundt øynene.

E.l.f Brightening eye Color veil. 13,- (£1,50)
Testens dårligste skygge. Den drysser fælt under påføring, fargene sitter dårlig gjennom dagen og man trenger flere påføringer for at fargen skal bli pen.

Dessuten blir det lett striper på lokket. Prisen er derimot upåklagelig, men dessverre blir kvaliteten for dårlig.

 

Kilde: Makeupsense.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning