VI TESTER: Krøllredskaper til julebordet

Vi har testet ut diverse krøllverktøy. Sjekk hvilket som er best!

Publisert Oppdatert
Om du velger å gå på fest i en helt enkel kjole, kan du likevel gjøre antrekket glamorøst med et stort og krøllete hår! Derfor har vi denne gangen testet ut forskjellige krøll-redskaper.Forberedelser

For at krøllene skal komme godt frem og holde lenge, er det viktig å forberede håret med de riktige produktene og i tillegg avslutte med holdprodukter.

Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll, vet akkurat hva som skal til.

- Oppklippet hår holder lettere krøll enn lange, tunge lengder. Stripet eller behandlet hår kan også holde krøllene bedre, forteller frisøren.

Her får du flere krølletips fra Sølvi:
 • Bruk alltid varmebeskyttelse,, enkelte av disse produktene har også litt hold.
 • Bruk et skum, litt volumspray eller saltvannsspray før du føner håret. Da får du også litt hold slik at krøllene holder bedre.
 • La krøllene bli kalde før du rører dem. Bruk tørrspray over og børste gjennom om du ønsker det, da går nemlig de stive krøllene bort og du har mer naturlige krøller. Spray igjen over om du ønsker det.
 • Vask håret dagen før du skal krølle det.
 • Flere tips på du på Sølvis frisørblogg Salongen!
 • Kriterier

  I krølltesten har vi lagt vekt på følgende kriterier;
 • Hvor enkelt det er å bruke redskapet.
 • Hvordan krøllene ser ut.
 • Hvor lenge krøllene holder.
 • Prisen.

TestenBosch Curl & Finish Ceramic 430,-
For en fantastisk god krølltang! Den lager flotte, store krøller og er kjempeenkel å bruke med "låsefunksjonen" som holder fast lokkene når du krøller håret. Temperaturen kan reguleres mellom 100 til 200 grader og det tar ikke mer enn 60 sekunder å varme krølltangen opp før bruk. Har keramiske overflater. Minuset er at det kan være lett å komme borti temperaturknappene. Men resultatet blir tilnærmet perfekt, og prisen er fin!


OBH Nordica Artist Wave Maker 399,-
Dette er virkelig en profesjonell bølgetang! Man kan stille temperaturen på fem ulike innstillinger, signallampe indikerer valgt temperatur og den varmes opp på to minutter. Det er positivt at den har keramikkoverflate, noe som sliter mindre på håret. Dette er krølltangen å velge dersom du vil ha tydelige krøller! De blir veldig skarpe i kantene, men kan gres ut for å gjøres mykere.

Remington Sleek and Curl 549,-
Dette er en rettetang som også er flott å krølle håret med. Temperaturen kan du styre fra 150 til 230 grader, og du kan låse temperaturen slik at den ikke skifter underveis. Glemmer du å skru den av, vil den slås av automatisk etter 60 minutter. Det følger også med en DVD med krølleinstrukser i den lekre oppbevaringsboksen. Prisen ligger i toppsjiktet i testen, men vel verdt kronene.

GHD Originalstyler 1899,-
GHD fortjener virkelig sitt gode rykte fordi denne rettetangen som også er kjempefin å krølle med, er supergod på sitt felt! Rettetangen er knallbra og holder alt hva den lover. Når man bruker denne rettetangen, får man enkelt pene fallkrøller som holder fint. Tangen er enkel å bruke med tydelige funksjoner. Sammen med rettetangen får du også en DVD med forskjellige styling-instruksjoner. Testens dyreste, noe som trekker ned. Dette er likevel en veldig god investering.

Remington hårruller 549,-
Disse varmrullene gir håret et skikkelig Hollywoodløft, med myke, store krøller. Rullene er kjempefine dersom du behøver litt ekstra volum på kronen og de er svært enkle å feste. Minuset er at dette tar litt lengre tid, rullene bruker tid på å varme seg opp, og krøllene blir slappere utover dagen selv om man har forberedt håret på forhånd. Men alt i alt gir rullene et godt resultat.

Babyliss krølltang, keramisk 279,-
Dette er en OK krølltang med tynt skaft som lager ganske små krøller, derfor tar det lang tid å krølle hele håret. I tillegg tar det lang tid å varme opp tangen skikkelig, det passer sjeldent bra på travle morgener. Krølltangen har en av/på knapp, men ingen temperaturinnstilling, noe som også trekker ned. Når krøllene heller ikke holder særlig lenge, blir det et stort minus. Plusset er at det er testens billigste krølltang.

Philips Salon Straight&Curl 699,-
Dette er en helt grei rettetang, men den er ikke fullt så god til å lage krøller, vi verken til fine spenstige krøller eller fallkrøller med tangen. Pluss for keramiske overflater, at temperaturregulatoren er plassert på siden slik at man ikke skrur av eller ned underveis. Dessverre blir resultatet for dårlig, og når prisen ligger i toppsjiktet, bør krølltangen strekke til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning