VI TESTER: Julegodt!

Nam nam! Dette er den morsomste testen vi har gjennomført på lenge!

Publisert Oppdatert
Tradisjon tro må vi handle inn litt skikkelig julegodteri når vi skal kose oss hjemme, og akkurat nå florerer det av søtsaker i alle former og fasonger i butikkene. Noen der bare etiketten er endret, andre med innhold som bare er i butikkene før jul.

Julestemning?

Vi sjekket hvilke som var best!

Skikkelig julegodteri bør først og fremst gi julestemning. Samtidig må den naturligvis være god.

Med et testpanel på fem godtegriser satte vi tenna i noe av det beste og verste vi har smakt på veldig lenge!

I testen har vi dermed lagt vekt på følgende kriterier:
  • Inntrykk av innpakningen.
  • Smak og kvalitet på godteriet.
  • Pris i forhold til mengde.
  • Får vi julestemning av dette?

TestenLindt Lindor Truffles 49,-
Oioioi! Den desiderte julegodt-vinneren med helt fantastiske sjokoladekuler! Sveitsisk sjokolade kan med andre ord beholde sitt gode rykte en stund til. Flere i panelet mener at dette er den beste julesjokoladen de noen gang har smakt. Sjokoladen er mektig, noe som gjør at posen varer en stund.

At innpakningen ser eksklusiv ut, og attpåtil setter oss i skikkelig julestemning er heller ingen ulempe.

Freia Julemarsipan 21,90
En lekker og fyldig marsipanplate dekket av mørk sjokolade kaller frem det ene godordet etter den andre. En person liker ikke den tydelige mandelsmaken, men resten elsker denne godbiten.

Emballasjen oser luksus og jul fra Oslo til Kirkenes, den er stilren og vi synes faktisk at dette både ser ut som og smaker jul!

Nidar Snøstenger 36,90
Dette er en deilig juleklassiker som passer fint til julekosen. Vi kommer glatt i julestemning av snøstengene, og innpakningen ser innbydende ut.

Samtidig merker vi at det ikke er voldsomt høy kvalitet på marsipanen. Men godt er det, bare ikke forvent deg luksusversjonen av marsipan.

Anthon Berg Juledragée 54,90
Posen inneholder lekre mintsjokolader og sjokolademarsipan-kuler samt sjokoladeovertrukne mandler og lakrisbiter med sjokoladetrekk. Vi får litt bestemorfølelse av denne, men det smaker godt, posen ser classy og luksuriøs ut og godtemiksen passer fint på bordet i et juleselskap.

Nidar Julefavoritter 69,90
Denne posen er dyr i innkjøp, men den inneholder mye. Det er en bankers julemiks som passer for de fleste, noe som gjør at totalinntrykket blir ganske kjedelig. Likevel, skal du ha en julemiks som passer for alle er denne et godt valg.

Nidar Julepose 35,90
Mer sjokolade over den såkalte marsipanen gjør hele smaksopplevelsen bedre, men herfra begynner det å gå nedover i testen og vi merker at vi blir mer kvalme enn fornøyde rundt godtebordet. Ja, det er julestemning i posen, men marsipangrisene er gørrkjedelige og tørre uten sjokoladetrekk, og hele posen er i grunnen lite spennende. Pluss for at den ser "julete" ut!

Freia Appelsinsjokolade 28,90
Her er panelet delt, og derfor havner sjokoladen også lengre ned på lista i testen. Noen synes den er helt fantastisk god, andre mener at kombinasjonen av appelsin og sjokolade ikke hører hjemme på vår planet.

Det som er artig med sjokoladen er at den er delt opp i små biter som gjør at "appelsinen" deler seg når du slår den i bordet. Moro synes vi!

Brynild Julemiks 45,-
Dette er en ganske tam julepose både utseendemessig og innholdsmessig. Det handler selvsagt om smak og behag, men ingen i testpanelet er spesielt glad i syntetisk kliss.

Til gjengjeld smaker den som forventet og vi gir den et pluss for at vi finner andre typer godis enn bare sjokolade oppi posen. Fin for barn, ikke god for voksne.

Reber Latte Macchiato Schokis 65,-
Igjen handler det selvsagt om smak og behag, men denne tyske juleposen er det ingen i testpanelet som liker. Fire av fem av oss drikker kaffe, men selv om disse sjokoladekulene er fylt med kaffesjokolade, synes vi det blir for mye av det gode.

Sjokoladen er ekstrem søt, og totalinntrykket er dermed rimelig kvalmt. Når den i tillegg er den dyreste i testen per 100 gram kommer denne langt ned på listen. Fin til bestemødre som liker å sprenge sukkerskalaen.

Haribo Julestrømpe 37,-
Ja, julestrømpe skal jo være ganske spennende, men vi kan forsikre dere om at julestrømpa fra Haribo er lite å skryte av. Den inneholder strengt tatt skum - eller noe marshmallow-lignende biter som vokser seg svære i kjeften og gjør oss tivolikvalme.

Testpanelet er sannsynligvis ikke målgruppa for denne posen, og det er mulig barn vil elske den, men vi syns dette blir altfor ensformig og altfor søtt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning