VI TESTER: Hårspray!

Det perfekte hjelpemiddelet til festfrisyren! Sjekk ut testvinneren!

Publisert Oppdatert
Hårspray er kanskje ditt viktigste våpen for å se forførende lekker og smekker ut på julebordet!

For volum og hold

For å oppnå godt volum og hold, er det viktig å finne den riktige hårsprayen. Derfor har vi testet noen av de beste på markedet.

Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll, sverger selv til gode hårsprayer med kvalitet.

- Butikkspray er ofte vanskeligere å vaske ut, derfor er frisørspray gjerne bedre. Du får det du betaler for, det gjelder det meste, sier frisøren.

I testen har vi lagt vekt på følgende kriterier:
  • Hvor godt volum sprayen gir håret
  • Hvor godt hold sprayen gir
  • Lukt
  • Pris

TestenTIGI S-Factor Vivacious Hairspray 250,-
Frisyren din får ganske enkelt hold og volum som varer hele dagen. Denne kan sprayes på i lag uten å legge igjen et belegg. Prisen ligger i toppsjiktet, men sprayen varer lenge.

Got2b 2sexy volume spray 64,-
Denne sprayen gir godt volum til frisyren, og resultatet holder gjennom en hel dag. Et lite minus er at den etterlater litt rester i håret, og håret føles også litt klissete. Men vi elsker prisen!

FUDGE Skyscraper 199,-
Hårsprayen gir varig hold og går enkelt ut med sjampo eller børste. Dessuten er beholderen stor, og prisen er dermed ikke så ille. Den gir flott glans, men sprayen lukter sterkt av eple og kokos, noe flere reagerer på.

TIGI Bed Head Masterpiece 219,-
Denne hårsprayen som gir masse glans, har medium hold og kan brukes på alle hårlengder. Lukter sterkt og godteriaktig, en av testerne elsket lukten, mens en annen hatet den.

Matrix Vavoom Freezing Spray 189,-
Denne sprayen gir godt volum som holder lenge. Sprayen passer fint i løst hår, men er ikke fullt så god til å fiksere en oppsats. Prisen er fin.

Goldwell Salong Only Hair Laquer 99,-
Dette er testens største hårspray til en utrolig god pris! En fin hårspray dersom du ønsker ekstra hold og volum, men ikke ønsker at håret blir stivt. Med andre ord er denne sprayen fin til å fiksere løse volumiøse lokker, men vi ville valgt en annen for å holde en stiv oppsats på plass.

Redken Workforce 09 260,-
Reklamen sier at dette er en fleksibel arbeidsspray som bygger volum, noe vi er delvis enige i. Sprayen gir en naturlig følelse uten å klebe eller tørke ut håret, noe som gjør at håret forblir fleksibelt og du kan jobbe med det senere. Problemet er at holdfaktoren ikke er på topp, og hvis du vil at volumet skal vare, bør det være litt hold i sprayen.

Sebastian Shaper Fierce Ultra Firm Finishing hairspray 375 ,-
Det er en OK spray om man ønsker litt ekstra volum i det løse håret, men den funker ikke så godt om vi har satt opp håret og ønsker at frisyren skal holde. Dermed må vi bruke ganske mye, noe som fører til at sprayen etterlater synlige rester. Prisen er også veldig høy, noe som trekker ned.

Wella High Hair Finishing spray Extra strong control 210 ,-
Denne sprayen lover at håroppsatser og frisyrer skal holde supergodt. Vi merker ikke så mye til dette, og vi må bruke ganske mye av sprayen for at håret skal holde seg på plass. Dermed ender vi opp med dråper i håret og ganske seige lokker.

Clynol volume spray 59,-
Dette er en veldig lett og fin spray som gir helt greit volum. Det er en billigspray som funker fint i hverdagen og volumet holder seg nogenlunde. Pluss også for at sprayen er lett å gre ut. Problemet er at vi må spraye i en hel del for å få skikkelig volumeffekt.

Wella Shockwaves Ultra Strong 59,-
Dette er en hårspray som funker til nød. Den gir greit hold, men volumeffekten er nærmest ikke-eksisterende. I tillegg blir det mye rester i håret sammenlignet med de andre sprayene og den føles klissete.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning