VI TESTER: Ansiktsservietter

Har du dårlig tid, er dette det perfekte hjelpemiddelet. Sjekk våre favoritter!

Publisert Oppdatert
Når man ikke orker å bruke så lang tid på kveldsstell eller morgenstell, kan ansiktsservietter være et godt alternativ til rensen. I dag finnes det mange forskjellige typer på markedet, og det er absolutt kvalitetsforskjeller.

Hensikten med serviettene

Ansiktsserviettene skal hjelpe deg å fjerne makeup, men kan også brukes om du vil rense og friske opp huden i ansiktet selv om du ikke har sminke på deg.

I tillegg skal de fleste ansiktsservietter fungere som en toner på huden som gir fuktighet, åpner porer og klargjør den til neste steg i hudpleieprosessen; påføring av fuktighetskrem. De fleste serviettene lover også å fjerne all sminke, inkludert øyensminke.

Kriterier

Dette har vi lagt vekt på:
  • Hvor lett er det å rense bort sminken med servietten?
  • Hvor effektiv er servietten?
  • Blir huden ren?
  • Hvor god fuktighet gir servietten etter rens?
  • Føles huden sunn og frisk etter rens?
  • Parfymemengde.
  • Kvalitet.
  • Pris.

Testen

Body Shop Vitamin E Gentle Facial Cleansing Wipes, 89,-
En ansiktsserviett for alle hudtyper. Disse renser godt samtidig som de føles friske og fine på huden. De lukter mildt og fint uten at det blir for intenst, og de gir god fuktighet uten at en fet hudtype blir enda fetere. Prisen er i det øvre sjiktet, noe som trekker ned.

Simple cleansing facial wipes, ca 45,-
Veldig fine servietter som holder det de lover; de fjerner sminken fint uten at man må bruke mye krefter på rensen, og huden blir etterlatt myk og behagelig uten at den føles for fet. Fine både til sensitiv, tørr og fet hud. Lukten er frisk og prisen er fin. Et godt kjøp!

Shiseido Pureness Cleansing sheets, 190,-
Dette er luksusversjonen av ansiktsservietter, og prisen skiller seg markant ut fra resterende testprodukter. Og dette er virkelig gode renseservietter. De renser godt uten å tørke ut huden, og også en tørr og sensitiv hudtype tålte disse godt. Duften er mild og fin, og emballasjen er praktisk - en liten boks med luke.

Syns du det er greit å bruke nesten 200 kroner på en pakke med ansiktsservietter anbefaler vi gjerne Shiseido, for hadde prisen på denne vært lavere ville den vært en soleklar vinner.

Loreal Ideal Balance Cleansing wipes for normal til kombinasjonshud, 49,-
Disse føles milde og fine mot huden, særlig på en fet hud. De fjerner sminken godt med to-tre strøk, gir god fuktighet uten at det blir for mye. De inneholder lite parfyme og gir en god velværefølelse. Prisen er også fin.

Dermica Make-Up Wipes, 39,-
Dermicas ansiktsservietter skal passe alle hudtyper, og de føles spesielt gode på fet og blandingshud. En tørr hud kan oppleve at disse ikke er skånsomme nok, og en av testerne merket lett svie i ansiktet etter bruk. Mild og god lukt.

H&M Cleansing Wipes for alle hudtyper, 25,-
Gode ansiktsservietter som holder det de lover. Man trenger ikke skrubbe eller gnikke for å få bort makeupen, et par tørk og man er ren og pen i ansiktet. Det føles som om huden får puste godt etter noen tørk med disse, i tillegg gir de nok fuktighet og de fungerer også som en toner. For en veldig sensitiv hud er disse imidlertid ikke skånsomme nok.

Nivea Visage Gentle Cleansing Wipes for dry to sensitive skin, 42,-
Disse er ment for en tørr og sensitiv hud, og her fungerer de også forholdsvis godt. På en fetere hudtype etterlater disse en fet overflate. Serviettene lukter mye, litt for mye for vår smak, og serviettene er litt tørre.

Garnier Nordic Essentials Refreshing Cleansing Wipes, 39,-
Disse fungerer greit til å fjerne makeup, men vi må gni noe mer enn med de andre i testen. I tillegg synes vi at de føles litt for tørre og at de lukter for sterkt. Disse er ment for en normal til kombinert hud, noe som stemmer bra med vår erfaring, en tørr og sensitiv hud kan reagere på disse.

Vaseline Intensive Care Mild facial wipes, 49,-
Her må man virkelig skrubbe en del for å få bort sminken. De virker litt for tørre og er ikke særlig effektive, og huden føles dermed ikke så ren og frisk som vi skulle ønske. Prisen er grei, men når de ikke holder det de lover, så er det dessverre ikke bra nok.

Comodynes Makeup Remover Sensitive&Dry skin, 40,-
Også disse serviettene er beregnet på en tørr og sensitiv hud, så det er derfor ingen overraskelse at de med fet hud vil oppleve at denne ikke fungerer. Mer overraskende er det at også testeren som både har tørr og sensitiv hud opplever at disse serviettene etterlater en oljete, "gummiaktig" hud.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning