Vårens kuleste reisemål

Reiselysten? Her er de beste stedene å dra til på vårparten.

Publisert Oppdatert

Et nytt år byr på nye opplevelser. Kanskje rykker det litt i reisefoten når våren nærmer seg? Vi har snakket med Reisefeber.no og Startour om hvor det vil bli kult å reise til våren.

 

- Vi tror det fortsatt vil være kult å reise til Kambodsja, Laos og Vietnam til neste år. Dessuten kommer nok interessen for Australia til å stige til nye høyder med den nye filmen til Nicole Kidman, sier Elisabeth Vonstett-Larsen i Startour.

 

Hun mener også at finanskrisen som startet i fjor vil sette sitt preg på folks reisevaner.

 

Hytta blir poppis

 

- Samtidig blir det nok også kult å reise på hytta i ferien. Med finanskrisen må vi begynne å ta i bruk alle hyttene vi eier, samtidig som Middelhavet vil være mer attraktivt for flere av oss. Her kommer nok pakketuren til å få et løft, da er du sikret både fly og hotell. Mange vil være redde for å pakke turen selv  av frykt for flyselskapkonkurser og tapte penger, mener hun.

 

Hun mener at overforbruk generelt kommer til å bli urendy, og at det ikke lenger vil bli like kult å komme hjem fra ferien med armene fulle av designerklær og smykker.

 

- Vi kommer til å shoppe mindre på ferie for å få råd til å reise. Samtidig så venter vi et oppsving for reiser med innhold, som for eksempel temareiser. her regner vi med 5-10 % oppsving neste år. Man vil ha mer innhold igjen for pengen, sier hun.

 

All inclusive

 

Vonstett-Larsen forteller at trenden for all inclusive-reiser er stigende.

 

- Da vet man hva man bruker, man binder på en måte ferien. Da kan du nesten reise uten lommebok på ferie, forklarer hun.

 

Også Susanna Björkén i Reisefeber.no nevner all inclusive-reiser. I vinter er det spesielt varmere strøk som Sham el sheikh i Egypt, Marrakech og Dubai som gjelder. Men også Wien, Praha og Miami vil bli populært.

 

Til våren anbefaler Reisefeber mye byferier, og nevner spesielt Tallinn, Istanbul, Salzburg, Nice, Toscana og Dubai som gode reisemål.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning