Vårens interiørtrender

Slik skal stua di se ut i 2009!

Publisert Oppdatert

Våren er en god tid for å friske opp litt hjemme, enten du kjøper deg nye møbler eller bare vil dekorere med noen nye puter.

 

Det er mye spennende som skjer på interiørfronten det kommende året. Her er tipsene til redaksjonssjef i Elle Interiør, Cecilie Molvær Jørgensen:

 

Naturlig

 

- Innflytelse og inspirasjon fra naturen er ikke til å komme unna. Dette er en trend som har vært underveis i noen år, men nå begynner den virkelig å ta av for fullt - det ser vi kanskje spesielt ved at til og med Ikea nå, med sin nye PS-kolleksjon, kommer med helt nye produkter der naturmaterialer er en viktig ingrediens, sier hun.

 

Molvær Jørgensen forteller at miljøbevissthet også er blitt veldig synlig i interiørtrendene:

 

- Den stadige interessen for sørafrikansk "design" er også tydelig, der de svarte, fattige samler søppel, og gjennom workshops gjør dette om til fantastisk flotte produkter som er veldig populære verden over. Den nye merkevaren RED, med Bono i forgrunnen, er også et tydelig eksempel på rettferdig tankegang innen mote og interiør, der flere av verdens største merkevarer donerer en viss sum av produktet til bistand i utviklingsland, sier hun.

 

Bambus

 

Bambus er, på grunn av fokuset på miljøvennlighet, blitt et populært materiale. Bambus kan brukes i både i møbler, gulv og tekstiler. Det er også trendy blant interiørkjedene å tenke økologisk. Hennes og Mauritz har for eksempel lansert en kolleksjon med økologisk bomull.

 

I tillegg vil folklore-stilen komme til å bli mer og mer synlig.

 

- Det som kjennetegner hvert lands kultur og bakgrunn, om det så er norsk rosemaling, svenske åkle, meksikanske og tyrkiske teppemønstre, eller hva det måtte være. Vi har allerede sett, og vil komme til å se, en større tilgang på utsmykkede produkter, om det så er kommoder eller laptoper. Mønstre er i alt, sier Molvær Jørgensen.

 

Hun mener at overflater er veldig viktig.

 

- Overflater er generelt et veldig viktig aspekt, og kombinasjoner av og motsetninger i disse. Sett blankt mot røft, hardt mot mykt. Dette er ikke nytt, det er bare enda mer tydelig. Tenk betong, marmor, treverk, glass og stål i skjønn forening med silke, skinn, bomull og lin, råder hun.

 

I tillegg er sterke farger på vei inn igjen.

 

Her er tipsene:

 

Stoffene:
Silke, skinn, bomull og lin i en herlig kombinasjon - og gjerne både bambus og økologisk bomull. Det viktigste er at det er ekte og naturlig, ikke syntetisk

 

Fargene:
Sterke farger er blitt veldig tydelig, både i møbler og tekstiler. Samtidig er det en sterk dreining mot pastellene, de litt mer støvete, avdempede. Lavendel for eksempel, og gult. Grått og naturfargene vil dessuten holde stand.

 

Materialene:
Det skal være naturlig, så alle materialer som ikke er kunstig fremstilt er "riktig".

 

Stilene:
Minimalismen er det ingen som snakker om lenger, den la vi bak oss for lenge siden. Det høres veldig klisjéfylt ut, men "personlig" er stikkordet. Det skal være hyggelig og innbydende, og reflektere menneskene som bor der.

 

Lyset:
Skal være skulpturelle, nærmest kunstobjekter, samtidig som at integrerte belysningsteknikker gjør seg stadig mer gjeldende. Få sengen til å "flyte" ved å ha lys under, det samme med sofaen og kjøkkenbenken. Teknologien kommer også inn her, du skal kunne justere belysningen i forhold til aktivitet; avslapping, fest og arbeid.

Få interiørinspirasjon her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning