Vårens interiør

Gi hjemmet ditt en vår-oppussing!

Publisert Oppdatert
Julen er definitivt over, og nisser, julestjerner og engler byttes ut med friskt og lyst vårinteriør. Lise Kristiansen, Interior Manager i Polhem PR, kan fortelle at mange nordmenn er opptatt av interiørtrender - og at de stadig fornyer seg:

- Nordmenn har generelt ikke vært veldig opptatt av å følge trender, men vi ser stadig flere interiør- og oppussingsprogram på tv, og folk følger mer med i magasiner, nettaviser og ikke minst på bloggere nå enn før. Tidligere var det oftere de med midler til det som hadde råd til å følge trendene, men nå er det helt vanlig å style både hjemmene og hyttene våre. Rimeligere kjeder har selvfølgelig også gjort sitt for at det har blitt mulig for folk flest å ha råd til å bytte ut inventar oftere enn før, sier Kristensen.

Lyst og vårlig

Vårens interiørtrender handler i stor grad om å nyte lyset, og en kombinasjon av det naturlige, det romantiske og det rå blir stor i vår.

- Inspirasjon av natur og gjenbruk blir viktig denne våren. Gjenstandene lages i råmaterialer som tre, skinn, bomull, ull, silke og lin. Det er mye slitte tekstiler, heklede produkter og gjerne volumiøse detaljer, men også transparente overflater og skulpturell keramikk. Brukskunst, slowdesign og kvalitetshåndverk med unike detaljer blir viktigere enn det standardiserte og masseproduserte. Fargene er også inspirert av naturen, sier Kristensen, og fortsetter:

- Vann er sesongens viktigste inspirasjonskilde, og vi ser flere nyanser av blått, grått, turkis og hvitt. Svartlakkerte metall- og tregjenstander er ofte med for å skape kontraster. I andre retninger ser vi inspirasjon av krakelerte jordfarger i brunt og beige, samt ildfarger som oransje, gult og rødt. Det er luksus og klasse over vårens trender, men gjerne med rå elementer, mønster og uferdige kanter som bryter med det ellers pene og rene.

Light oppussing

Mange tror at man må gå til innkjøp av nye møbler for å få en "ny" stue, men Kristensen har flere rimelige og enkle tips på lager:

- Å male et strøk over en falmet vegg gjør susen. Ofte legger man ikke merke hvor mørk og flekkete stueveggene har blitt før man begynner å male, og det er heller ikke så mye strev som man innbiller seg. Du kan jo også samle et par gode venninner til en god gammeldags dugnad, med god musikk, malingskoster, vin og sushi. Ellers er det enda enklere å skifte tekstiler, istedenfor å kjøpe nye dekorasjonsputer eller en helt ny sofa, kan man skifte ut trekkene for en billigere penge. Man kan også skifte duker, gardiner, sengeteppe og evt nedtråkkede tepper på gulvene, til lysere og mer sommerlige farger. Dette kan gi et enkelt ansiktsløft av et rom, uten for mye strev og kostnader, mener Kristensen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning