Vakre reisemål!

Reiseoperatørene deler sine bilder av verdens vakreste steder. Bildespesial!

Publisert Oppdatert
I 2009 planlegger vi færre utenlandsreiser, men når vi først drar kutter vi ikke kvaliteten på reisen. Skandinavia og områdene rundt Middelhavet blir de taperne. Dette kommer frem av en landsomfattende undersøkelse gjennomført av Infact på oppdrag av Berg-Hansen Reisebureau AS.

- Usikre tider gjør at vi blir mer nøkterne i planleggingen av ferie til neste år. Flere kommer til å bli hjemme i Norge. Liseberg og Legoland vil nok oppleve færre nordmenn på besøk, sier informasjonssjef i Berg-Hansen, Anette M. Koefoed i en pressemelding.

18 prosent færre planlegger å reise til Skandinavia sammenlignet med fjoråret. Sydenreiser får en tilbakegang på 19 prosent.

- Det er flere tusen færre flyseter som skal fylles, sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen.

Blant de som planlegger å reise er det ikke uventet at barnefamilier skal til Skandinavia, mens ungdommen vil til syden.

USA i skuddet

Interessant er det at interessen for USA har økt kraftig blant ungdommen. 12 prosent planla å dra til USA i 2008, mens tallet nå er 26 prosent. Villadsen tror dette kan skyldes Obama-effekten.

- Med Obama som president fremstår USA som mer tiltalende for ungdommen, sier Villadsen.

Luksus på ferie

Men til tross for at færre planlegger utenlandsferie, er det ikke lave budsjetter blant de som skal reise. 32 prosent er ikke opptatt av å reise billigst mulig, og 53 prosent unner seg litt ekstra luksus i følge undersøkelsen.

- Kvaliteten på ferien er nok viktigere enn pris for folk flest. Vi ser også at mange er bevisst på den ekstra belastning det kan være å reise billigst mulig. Mellomlandinger, ugunstige flytider og dårlige hotell er elementer som kan påvirke ferien i negativ retning, sier Koefoed.

Miljø mindre viktig

Det kan også se ut til at usikre tider er viktigere enn miljøfaktoren. De fleste tar ikke hensyn til miljøet når de planlegger flyreiser i 2009.

- Det ser ut til at miljø ikke er et viktig beslutningsbarometer. Det at vi planlegger mindre utenlandsreiser representerer den største miljøgevinsten, sier Villadsen.

Vakre reisemål her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning