Sommertur i siste liten

Det er enda ikke for sent å reise til varmere strøk i sommer!

Publisert Oppdatert

Rakk du aldri bestille ferietur før sommeren? Ingen grunn til panikk, det er fortsatt tid til å reise til varmere strøk før høsten smyger seg innover landet. Reiseoperatørene Ving, Startour og Restplass.no gir deg sine stalltips!

 

Vil du ut på tur, må du nok vente minst én uke, mener Vings Gunnar Grosvold.

 

- Reis etter skoleferien
- En uke frem i tid er det helt fullt. Men venter du 10-15 dager fremover, kan du finne noen ledige plasser her og der. Etter en 15 dagers tid kan du reise hvor du vil. Venter du til skoleferien er over, kan du gjøre noen skikkelige kupp, sier han.

 

Han forteller at det er flest ledige plasser igjen i Tyrkia og på steder som Albena i Bulgaria. Vil du til de små greske øyer eller til Mallorca, er sjansene heller små for å finne noe.

 

Reiser du på trangt budsjett, vil også Tyrkia og Bulgaria lønne seg. Her er det også billig å leve, noe som kan være vel så viktig som prisen på selve reisen. I den andre enden av prisskalaen finner vi Mallorca.

 

Grosvolds siste liten-tips er å legge på et par hundrelapper ekstra når man bestiller, så sikrer du deg god standard og beliggenhet.

 

Begrenset utvalg
Også hos Startour er det ledige reiser igjen. Men informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett advarer mot at utvalget begynner å bli veldig begrenset.

 

- Det betyr at du ikke kan være så veldig kresen i forhold til reisemål eller standard på hotellet. De beste familiehotellene har vært utsolgt nesten siden jul, sier hun.

 

Også hun nevner Bulgaria som det stedet med flest ledige plasser. Men du kan også komme deg til Kypros, Italia og Kreta om du er kjapp.

 

Reis dagen etter
Hva angår pris, forteller hun at det ikke er spesielt billig å reise i juli måned. Du finner imidlertid de reisene med lavest pris dersom du har mulighet til å reise så tidlig som dagen etter bestilling, sier Larsen-Vonstett.

 

Restplass.no, som lever av de som reiser i siste liten, har fortsatt både vanlige flyreiser og sydenturer igjen for sommeren. Jason Eckhoff, daglig leder i Restplass.no, forteller at reiselystne er i full gang med å bestille august-reisene, så her er det bare å få opp farta hvis du også vil ut på tur.

 

Ledig til storbyene
Han forteller også at det fortsatt er ledige billetter til en lang rekke storbyer: London, Praha, Amsterdam, Paris, Nice, Barcelona og Roma. Er du kjapp, kan du til og med sikre deg billetter til New York eller Bangkok.

 

Frister syden mer, har Restplass ledige billetter til for eksempel Kreta, Rhodos og ellers i Hellas, Gran Canaria, Mallorca og Antalya.

 

Også Eckhoff mener det lureste er å vente til etter skoleferien hvis du vil bruke minst mulig penger.

 

Eckhoffs stalltips for impulsreisende, er at uspesifiserte hoteller kan være noe usikkert, da man risikerer å ende opp med et hotell uten for eksempel barnebasseng.

 

tur5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning