Sommer på verandaen

Utnytt varme dager og sommerkvelder på best mulig måte. Slik tar du i bruk verandaen.

Publisert Oppdatert
Det er ikke alle som kan nyte fordelene ved egen hage, men du har kanskje en liten veranda eller balkong? Selv om sommeren er i full gang for de fleste er det ikke for sent å ta i bruk uteplassen din.

Les også: Ingen sommerferie?

Les også: Vakker veranda

Les også: Nydelig sommermat


Slik nyter du verandaen i sommer:1. Invester i ordentlige utemøbler etter ditt behov
Såfremt du ikke allerede har kjøpt møbler, bør du bruke litt tid på å finne noe som passer ditt behov, og ikke minst størrelsen på verandaen. Kanskje har du lyst på en solseng, en fluktstol, en toseter, et cafésett med bord og to stoler, eller romantiske kurvstoler? Eventuelt kan du tenke litt utradisjonelt, og innrede en krok med madrass og puter, eller satse på hengekøyer? Nå som sesongen er i full gang finner du gode møbler på salg!

2. Monter en markise
Det kan ofte være praktisk med en markise, både som skygge for den skarpe sola når dagene blir for varme, og for å ha muligheten til å sitte ute, samt beskytte møblene når det regner.

3. Lag en "minihage"
Har du ikke en egen hage trenger det ikke å hindre deg i å omgi deg med søte og fargerike blomster. Kjøp inn noen blomsterkasser, snekre eller kjøpe små bord og kasser til å plassere plantene på.

4. Lag kveldsstemning
Utnytt sommerkveldene og invester i ulike bordlamper, lamper til å henge på veggen og eventuelt en varmelampe som skaper en lun og varm atmosfære på verandaen.

5. Ta med hobbyen ut
Du har kanskje blitt så vant til å sitte inne med TV`en, stereoanlegget, bøkene og hobbyene dine, at det nesten blir uvant å sitte ute? Men hvorfor ikke ta med deg hobbyen ut? Hør lydbok, strikk eller mal ute på verandaen. Benk deg ned i en god stol med yndlingsbøkene, eller lim fjorårets bilder inn i album mens du hører musikk på iPoden eller en bærbar CD`spiller.

6. Inviter venner
Etter at du har investert så mye tid og energi i verandaen, hvorfor ikke inviter vennene for å se det flotte resultatet? Del en flaske vin og spill Fantasi, Cluedo, Alias eller andre favorittspill.

7. Tilbehør
Lag et personlig preg på verandaen ved å henge opp bilder under markisen, fargede lys eller rislamper. Pynt med duker, lysestaker, pledd og friske blomster.

8. Lag eller invester i en utstyrsboks
Hvis du har plass, kan du med fordel ha en vanntett boks på verandaen, til å legge sitteunderlag, duker, pledd og andre ting du ikke vil skal blåse bort eller bli vått i løpet av natten. Eller du kan gå for ting som tåler litt vann og vind, som voksduker og lysestaker i plast.

9. Del inn i soner
Er du så heldig å ha en stor veranda, kan du med fordel innrede den i forskjellige soner. Ha grillen i et hjørne, en sittegruppe hvor man kan spise i et annet, en hengekøye eller en kosekrok, og en plass for solsenga. På denne måten kan man være flere på verandaen samtidig uten at man sitter oppå hverandre. veranda_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning