Slik skal badet være nå!

Her er tipsene fra interiøreksperten.

Publisert Oppdatert

Har du planer om å pusse opp hele eller deler av badet, eller vil du bare friske opp litt, bør du lese videre. Vi har spurt interiørekspert Berit G. Hafredal i bgh-interiør om hvordan badet skal se ut i 2009.

 

- Det er fremdeles de enkle linjene som er in, både i møbler, belysning og annet, men det er mer rom for myke, enkle linjer, forteller hun.

 

Siden bad ofte er kostbart å pusse opp, anbefaler Hafredal å bruke "varige" farger på flisene, som for eksempel hvitt, grått, beige, brunt og andre jordfarger. Hvis du absolutt vil ha en annen farge, bør du velge å ha dem "støvete".

 

- Det er tøft med mørke vegger og gulv hvis du er ute etter den spesielle stemningen, men pass på at du har mye lys, sier hun.

 

Dekorfliser

 

Til de som liker dekorfliser på badet, har hun også noen tips.

 

- Dekorfliser kan man bruke for eksempel i dusjen, på sisternekassa, på en stuss-vegg eller liknende. Det er lekkert å la dekorflisene være ton-i-ton med vegger eller gulv, men med en helt annen overflate og størrelse. For eksempel glassmosaikk, som finnes i et utall farger og utførelser, eller med perlemor-overflate. Så står man friere til å skifte farger på håndklær og annet tilbehør med årstider og trender, mener hun.

 

For tiden er det mye store fliser på markedet, og mye mosaikk. Store avlange fliser med relieffmønster gir badet et røft utseende.

 

- Det er også kommet en del flotte store fliser med store barokk-mønstre i for eksempel hvitt på hvitt. Veldig flott å bruke på en vegg der de andre veggene er helt enkle hvite. Det finnes også mye flott med innslag av sølv/gull. Blande "fint" og røft, blankt og matt. Det gjelder å finne en balanse, mener Hafredal.

 

Hun mener at du trenger ikke kle alle veggene i fliser. Hva med å ha en vegg som er malt? Skulle du gå lei av fargen er det mye enklere å male om en vegg enn å bytte fliser.

 

Tekstilene

 

Når det gjelder tekstiler er det fortsatt jordfargene som er aktuelle, i tillegg til sterke farger som turkis, aubergine, lilla og gul. Pudderrosa er også delikat. I følge Hafredal er det også mye store mønstre nå for tiden.

 

- Sørg for at du har god belysning, helst med dimmer. Ha alltid lys enten over eller på begge sider av speilet. I tillegg bør du ha lys i taket (kommer litt an på størrelsen). Innfelte spotter i taket er fortsatt fint, men det er en smaksak. Sørg for å bruke skikkelige fagfolk til det!, sier Hafredal.

 

Den billige metoden

 

Og for deg som ikke vil eller kan bruke all verden av penger på badet ditt, men likevel ønsker å friske opp:

 

- Fliser kan males! Bruk heftgrund som første strøk, og mal i vei! Kanskje du har plass til et stort speil? Og det behøver ikke være så dyrt med ny belysning. Det kan gjøre underverker. Bruk fantasien, og spør fagfolk om råd!, sier eksperten.

Få interiørinspirasjon her!

sak

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning