Vil du ha et bedre sexliv?

Det handler om å være ærlige med hverandre. Sexolog Kjersti Antonsen gir deg sine beste tips.

Sist oppdatert
Sexlivet kan til tider kanskje føles vanskelig og forvirrende fordi man har forskjellige ønsker. Men det er fullt mulig å forstå hverandre dersom dere er åpne med hverandre.

Hver sine ønsker

Sexolog ved Kondomeriet Kjersti Antonsen forteller at det ikke er noe galt i å ha forskjellige ønsker for akten og at det kan være flott å inngå kompromisser;

- Men husk at det skal ikke gå på bekostning av hverandre. Ønsker han å ha trekant, mens du ikke har lyst til det, kan kanskje løsningen være å kjøpe en vagina til ham? Slik kan man leke trekant og fantasere om det. Det er nemlig mulig at begge synes det er en fullgod løsning, råder Antonsen.

Hun tror også at sexlivet blir bedre dersom man snakker seriøst sammen om hva partneren ønsker, men hun understreker at man skal ikke gjøre noe man ikke vil eller har lyst til.

- Og i hvert fall ikke om man føler seg presset til det. Den regelen gjelder like mye seksuelt som alt annet. Kanskje dere kan møtes litt på halvveien, sier sexologen.

Man må ofre litt

Sexlivet kan bli komplisert dersom du ønsker noe og kjæresten din ønsker noe annet. Får man aldri gehør for hva man vil prøve må man finne ut om det er greit, og om det er noe man kan leve med.

- Men om du føler at dette går på bekostning av trivsel og levemåte bør du kanskje tenke over hvordan det fungerer mellom dere. Hvor viktig er det du ofrer? spør Antonsen.

Mange kan oppleve at kjæresten vil gjøre noe som man selv synes er ubehagelig, for eksempel analsex. Dette er viktig å snakke om på forhånd sier Antonsen.

- Om du har prøvd det før og syntes det var vondt, er dette noe dere må prate om. Kanskje dere gjorde det feil, eller kanskje du prøvde det med en annen partner som var helt på bærtur? Hvorfor gjorde det vondt? Har du lyst til å prøve igjen? De færreste synes analsex er helt topp første gang, men etter en stund er det mange som nyter det, sier sexologen. int-320

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2008, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også