Venner med eksen?

Hva er greit, og hva er langt over kanten?

Publisert Oppdatert
Noen ganger skjærer det seg så totalt med en eks at du aldri ønsker å se vedkommende igjen. Andre ganger ønsker dere begge å holde kontakten på den ene eller andre måten. Dette kan ofte være litt vanskelig for den nye kjæresten å forholde seg til. For hvor går egentlig grensen for hva som er akseptabelt og ikke i kontakt med en eks-kjæreste?

Her er en pekepinn:

Kommunikasjon med eksen:

Akseptabelt Moderne teknologi gjør oss i stand til å ha kontakt med folk man ikke trenger å møte hver dag, som for eksempel eksen. Et par tasteklikk via e-mail, facebook eller med mobilen gjør at man lett holder kontakten uten å trå over grensen. Uansett hva den nye kjæresten måtte mene, så er korte oppdateringer om livets trivialiteter helt akseptabel kontakt.

Uakseptabelt Man kan trygt si at du har trådd over en grense hvis du bruker timevis flere ganger i uka på kontakt med eksen. Det er heller ikke særlig godt tegn hvis samtalene til stadighet dreier inn på det som var mellom dere den gang da, og tilbakevendende analysering om dagens situasjon. Mimring om hete stunder dere delte er absloutt fy-fy.

Tilfeldig møte:

Akseptabelt Det er sjeldent man har et mer klamt øyeblikk enn når man møter eksen samtidig som man er sammen med sin nye kjæreste. Litt uskyldig småprat om løst og fast duger, men sørg for å presentere dem for hverandre først som sist. Ikke lag noe poeng ut av at "dette er den nye kjæresten min". Bare introduser med navn slik du ville gjort med hvilken som helst venn, og la eksen skjønne tegninga selv.

Uakseptabelt Å hilse med kyss og klem er ikke akseptabel kontakt med eksen. Noen skjønner kanskje ikke dette, så hvis eksen tar initiativ kan du "spille med", uten for mye entusiasme. Det er også viktig at dere ikke blir stående og referere til intern humor og minner den nye kjæresten ikke er en del av.

Gaver fra eksen:

Akseptabelt Alle forhold lenger enn seks måneder etterlater seg stort sett noen gaver. Praktiske og nødvendige gaver som varmeflasker, spillkonsoller, joggesko eller grytekluter er slike ting som du fint kan ta vare på.

Uakseptabelt Alle slags gaver som har en stor sentimental verdi bør du kanskje stue unna et sted. Det er ikke særlig stas for den nye kjæresten å se at du til stadighet får tårer i øynene av de gamle bildene av dere, den rare vesken han kjøpte til deg eller at du fremdeles bruker hjertesmykket han kjøpte deg til bursdagen i fjor.

Referere til eksen:

Akseptabelt Det er ikke til å unngå at samtalen vil dreie inn på tidligere partnere fra tid til annen. Det er allikevel best å holde det ned på et minimum, og så generelt som mulig.

Uakseptabelt Mimring om eksen, både i positiv og negativ forstand er ikke bra! Positiv mimring kan få han til å tro at du savner den forrige. Er du for negativ kan det derimot virke som om du bare bruker den nye kjæresten som "rebound" for å føle deg bedre.

En gyllen regel er å forsøke å sette seg inn i din nye kjærestes situasjon. Hvordan ville du reagert hvis situasjonen var omvendt? Din nåværende kjæreste bør være førsteprioritet, heller enn å bruke altfor mye tid på eksen. Samtidig bør han respektere at du ønsker å holde kontakt med tidligere kjærester, om enn platonisk. Gi han tid til å venne seg til tanken. Hvis det fremdeles blir dårlig stemning bør du vurdere om dette er en du virkelig har lyst til å være sammen med.

Kilde: Askemen.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning