Vanskelig avstand

Få dreisen på avstandsforholdet med disse tipsene!

Publisert Oppdatert
Det handler ikke bare om å få forholdet til å overleve, det trenger også å utvikle seg og vokse seg sterkere. Dere skal kunne være trygge på hverandre, selv om dere har milevis med hav og land mellom dere. Men det blir ikke alltid slik man har planlagt. Selv de sterkeste forhold vil kjenne påkjenningen det er å leve separate liv, med en hverdag den andre ikke er en del av.

Les også: Slik fungerer avstandsforhold

Les også: Ferie gjør oss mer forelsket

Les også: Blås liv i kjærligheten


Så hvordan går man frem, for å styrke et avstandsforhold?

Prøv disse rådene:

1. Still de viktige spørsmålene
Man sparer seg mye frustrasjon og grubling ved å ha en slags plan for hvilke regler som gjelder mens dere er fra hverandre, og hva dere forventer i forholdet fremover. Kartlegg hvor lenge dere skal ha avstand, og hvor ofte dere har mulighet til å treffes.

2. Gjør ting sammen
Gjør ting som bringer dere nærmere sammen, selv om dere ikke er fysisk i samme rom. Dette kan være felles opplevelser i form av TV og film, at begge lytter til den samme musikken, sender hverandre hverdagsbilder, snakker sammen på webkamera i stedet for bare telefon, spiller Playstation eller Xbox over nett, leser den samme boken og så videre.

3. Kommuniser hver dag
Snakk sammen hver dag, gjerne gjennom flere ulike kanaler, som for eksempel mail, Facebook, webkamera, mobil, blogg og håndskrevne brev.

Noen ganger er det ikke de dype samtalene, men den hverdagslige kontakten som teller. Det er viktig at man viser hverandre at man fremdeles er der, og at man venner seg til å snakke med hverandre på en annen måte enn før.

4. Se fordelene
Tenk på fordelene ved avstandsforholdet når savnet er som verst, for de finnes, tross alt. Du får anledning til å tilbringe mer tid med venner og familie, du kan virkelig glede deg til neste møte eller telefonsamtale, og du kan konsentrere deg mer om trening, hobbyer og jobben.

5. Oppretthold felles interesser
Selv om dere er milevis unna hverandre, kan dere fremdeles bevege dere i samme retning. Gå på vinkurs, forsøk dykking eller lær dere det samme språket. På den måten har dere flere ting til felles å snakke om, samtidig som dere har noe ekstra å glede dere til når dere endelig er sammen igjen.

6. Snakk om fremtiden
Se hele tiden fremover, og legg planer for deres felles fremtid. Dette minker sjanen for at dere sklir fra hverandre, samtidig som det gjør ventetiden mer lystbetont.

7. Besøk hverandre ofte
Planlegg å besøke hverandre så ofte dere har tid, eller så ofte lommeboka strekker til.

8. Vær positiv
Å holde humøret oppe, og ikke fokusere på det negative ved langdistanseforholdet er essensielt for å få forholdet til å blomstre. Kilde: Wikihow.com avstand_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning