Utroskap kan koste deg dyrt

Til høsten må du oppgi eventuelle kjønnssykdommer og utroskap til forsikringsselskapet for å få livsforsikring.

Publisert Oppdatert

For ikke lenge siden ble det vedtatt at røyking skal tas med i betraktningen når du tegner helseforsikring, fordi det utgjør en risiko for flere helseproblemer.

 

Nå fører nye felles EU-direktiver for helsevurdering til at forsikringsselskapene også kommer til å spørre om kjønnssykdommer og utroskap når du skal helsevurderes for livsforsikring.

 

Informasjonsdirektør Ole Irgens i Vital, mener de nye bestemmelsene er banebrytende.

 

- Svært fornøyd

 

- Vi er svært fornøyd med dette. Nå får vi muligheten til å risikoklassifisere personer også etter seksuell atferd. Nyere forskning viser at personer som utøver utroskap i et parforhold, også har en høyere risiko for andre livsstilssykdommer: Alkoholmisbruk, overdreven røyking, mye stress og lite søvn. Det skal ikke mange sidesprang til før en person som søker livsforsikring hos oss rett og slett vil bli nektet forsikring, sier Irgens.

 

En annen grunn til at Irgens liker de nye reglene, er det økonomiske aspektet for forsikringsselskapene.

 

- Tall viser at én av 10 norske menn er utro og at én av 30 kvinner er det. Mange av disse vil bli nektet helseforsikring, andre vil få betydelig høyere premie, opp mot 200 % økning Samlet sett snakker vi om en besparelse på rundt 100 millioner kroner året, bare for Vital, sier han.

 

Sensitive opplysninger

 

Jo mer informasjon forsikringsselskapene krever, jo viktigere er det med konfidensialitet. Irgens forsikrer at opplysningene vil bli behandlet på riktig måte.

 

- Vi kommer selvsagt til å behandle sensitive opplysninger som dette med den største grad av diskresjon, men jeg ser jo ikke bort fra at enkelte kan få et problem når de må forklare sin partner årsaken til at de har fått avslag på livsforsikringen sin, avslutter han.

irgens

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning