Utro med dame?

Da er sannsynligheten større for at mannen din tilgir deg, viser funn i ny forskning.

Publisert Oppdatert
En amerikansk collegestudie viser nå at menn ser langt mildere på at dama er utro med en kvinne enn med en mann.

Les også: Fortelle om utroskap?

Les også: Konstant krangling

Les også: Her er vi utro


"Det var rundt 50 prosent sannsynlighet for at mennene i studien ville ha latt henne komme unna med en lesbisk affære", skriver Forskning.no.

I undersøkelsen ble 700 kvinnelige og mannlige collegestudenter presentert for følgende scenario:

Deres kjæreste av motsatt kjønn var utro med en person av sitt eget kjønn. Svarene kvinnene ga, fulgte et helt annet mønster enn mennene. Mennene var nesten dobbelt så villige til å tilgi at kjæresten var utro med en kvinne, enn med en annen mann. Kvinnene var på sin side mindre innstilt på å la homofilt utroskap passere, enn heterofilt utroskap.

Truer farskapet
- En årsak kan være at kvinner og menn føler seg truet av ulike ting, tror Jamie Confer, doktorgradsstudent i evolusjonspsykologi ved University of Texas, Austin.

Confer, som ledet studien, mener funnene tyder på at menn blir mer frustrerte over utroskap som kan true dere farskap for et avkom. Forskerne spekulerer også i muligheten for at menn ser kjærestens utroskap med en kvinne som en sjanse til å befrukte to kvinner i samme slengen.

"Det ville i så fall tilfredsstille mannens større behov for flere partnere", skriver Confer og kollegene, i tidsskriftet Personality and Individual Differences.

En forsmak
Forskerne mener at kvinnen kanskje blir mer frustrert av at en mannlig kjæreste er utro med en annen mann, fordi hun ser på dette som et tegn på at han ikke er tilfreds i forholdet med henne. Kvinnen ser det kanskje også som en forsmak på å bli forlatt av ham, i større grad enn mannen, tror forskerne.

For kvinnene var det 28 prosent sjanse for at de ville fortsette et forhold med en mann som hadde hoppet i høyet med en annen kvinne, mot 21 prosent sannsynlighet dersom han lå med en mann.

Kilde: Forskning.no utro_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning