Ulykkelig som singel

Det er bare en myte at man er lykkelig som singel, mener psykoanalytiker. Les hvorfor her!

Publisert Oppdatert
Det diskuteres om begrepet "lykkelig som singel" er en myte eller noe som faktisk stemmer. Den svenske psykoanalytikeren Tomm Böhm mener at ingen er single frivillig.

Behov for partner

- Alle har behov for en partner å dele livet med, man vil ikke leve sitt liv uten nærhet og fortrolighet. Det finnes ingen lykkelige single mennesker når man skraper på overflaten akkurat som jeg tror at det ikke finnes noen lykkelige prostituerte. At det er selvvalgt er noe man sier til seg selv for å kunne håndtere situasjonen, sier Böhm til Expressen.se.

Men Böhm får kritikk fra svenske singeldamer som forteller at de lykkelige som bare det, og at deres karriere og egne planer har stått i veien for kjærligheten.

- Jeg kan ikke satse alt på karrieren og på et forhold samtidig. Hvor havner jeg da? Jeg har ikke en gang åpnet døren for kjærligheten, og jeg kjenner ikke noe som helst stress over at jeg ikke har fått barn. Det må jeg være helt moden for, sier Johanna Wallenborg på 31 år.

I Kvinneguidens singelforum deler brukerne erfaringer om både singelliv og forhold. "Huldra" misunner de som har vært single:

- Ville bare si at jeg er imponert over alle dere som faktisk velger å være single. Jeg har vært for feig, men nå tror jeg faktisk at jeg har forstått en og annen ting. Bare synd jeg måtte blir 30 før jeg innså det, skriver hun.

Brukeren "Stjernekyss" sier seg enig:

- Har vært i forhold bortimot sammenhengende de siste ti årene. Giftet meg også inn i et kortvarig ekteskap. Nå er jeg singel, og jeg vil ikke bytte det bort mot noe. Herlighet, så deilig!

- Gjør vondt

Samtidig er det også naturligvis mange single som lengter etter en partner. Svenske Amelia Adamo tror ikke på myten "lykkelig som singel". Istedet ser hun en fare i at livsstilen glorifiseres, blant annet gjennom TV-serier som "sex og singelliv".

- De som lever dette livet er en egoistisk generasjon som påvirkes sterkt av det de har sett på TV. Men det som flere gjerne føler på, er hakket i det glamorøse singelbildet hvor den single faktisk føler seg ensom, sier Adamo til Expressen.

- Et liv sammen med noen andre innebærer veldig mange kompromisser. Jo lengre man venter, desto vanskeligere blir det å lære seg å dele livet med noen andre, mener hun. sac

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning