Ulike barn kan også leke!

Er du og kjæresten totalt forskjellige? Slik takler dere ulikhetene!

Publisert Oppdatert

Du har funnet drømmeprisen! Men i skyggen lurer farene. Dere er nemlig to helt forskjellige personer. Hvordan skal dere takle dette? Vi har spurt gestalt psykoterapaut Grethe Rønning om det i det hele tatt er mulig å leve sammen som to helt ulike individer.

 

- Ja, det er mulig. Men det krever at man blir godt kjent med den andres personlighet, væremåte og reaksjonsmønster, sier hun.

 

Rønning forklarer at vi ofte tolker ting ut ifra vårt eget reaksjonsmønster og vårt eget verdensbilde. Og da blir det god grobunn for misforståelser.

 

- Dere må ha en trygg og åpen kommunikasjon mellom dere. Spør åpne spørsmål i stedet for å tro at sånn og sånn er det, for det er det ofte ikke, råder hun.

 

For at forholdet skal overleve må dere begge være åpne, nysgjerrige og respektfulle.

 

Flere virkeligheter

 

- Tenk over hvordan den andres virkelighet kan være, i stedet for å argumentere for vår egen. Ta innover deg det den andre sier i stedet for å kjempe imot, sier hun.

 

Hun forteller at det ofte ligger frykt i bunnen for slike problemer. Forskjellene kan nemlig trigge usikkerhet og spørsmål som "Elsker du meg? Bryr du deg?"

 

Med dette som bakgrunn har dere forhåpentligvis bedre sjanser for å lykkes selv om det er store forskjeller mellom dere!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning