Trygg feriesex!

Unngå kjønnsykdommer i bagasjen, få eksperttipsene her!

Publisert Oppdatert
Sex er, som de fleste vet, både moro og fristende - særlig på ferietur! Da møter man mennesker som man kjenner seg tiltrukket av, kanskje tar man noen drinker sammen, og før man vet ordet av det ligger man sammen og nyter hverandre til det fulle.

Haken kommer gjerne dager, uker eller til og med måneder etterpå når du kjenner at du klør i skrittet, har unormal utflod eller bare lukter veldig rart nedentil! Hvorfor tenkte du deg ikke mer grundig om?

- Slipper bekymringer

Det er lettere sagt enn gjort å være forsiktig når man koser seg med ferie-partneren og bare er ute etter litt uskyldig moro. Det er ikke alltid så enkelt å stoppe opp og bli for teknisk i senga, men det går likevel an å ha sikker sex på en sexy måte! Sexpirator og redaktør for Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, mener at kondomer slettes ikke er så kjipt som mange vil ha det til;

- Kondomer er vel den eneste måten du kan beskytte deg på om du har et utsvevende sexliv i ferien. Bruker du det, er du på trygg grunn og slipper som jente å komme hjem med en suvenir i magen som popper ut ni måneder senere, med en sur svie eller i verste fall infisert blod. Forøvrig bør en tenke på helsa si året rundt, og ikke bare i ferien. Kondomer er ikke så kjipt i forhold til alternativet, og så slipper man utrolig mange bekymringer og fylleangst-problematikk, sier Kjensli til Kvinneguiden.

- Begges ansvar

Sexpiratoren mener det er gammeldags å tro at gutta skal stå for kondomene.

- Smarte jenter har sine egne, og det er bedre å ha for mange enn for få. Hvis en type er på sjekker'n uten kondomer, burde man egentlig droppe hele fyren, for da er han en slask, selv om han er aldri så kul! Han kan selvfølgelig ha gått tom - eller tilby seg å løpe og kjøpe, men bruk hodet, ikke ligg med hvem som helst, råder Kjensli.

Om du absolutt ikke vil bruke kondom, er det best å ha sex uten samleie, men da blir det bare tafsing!

- Det funker fint det så fremt man ikke suger. Klining og tafsing med hender som en fjortis, er opphissende det og. Hoppe av i svingen er ikke inkludert her, det går galt før eller senere og det er noe alle burde vite, mener Kjensli.

Ved siden av å ikke beskytte seg, er det mange andre dumme saker man kan gjøre når man har sex med fremmede;

- Man trenger ikke nødvendigvis å tenke så mye moral, men tenk på hva som er lurt for hjertet. Ikke ligg med de som er opptatt for eksempel. Det kommer sjeldent noe bra ut av det, og det er kjedelig å være forelska i en som ikke er ledig, sier hun.

KondombrukDet er ingen skam for jenter å ha med seg kondomer i vesken!

  • Sett på kondomet etter han har fått ereksjon, helst som en del av sexleken slik at han ikke mister ereksjonen.


  • Pass på så ingen luft blir fanget i tuppen når dere ruller kondomet på penis. Da er det plass til å fylle kondomet med sæd uten at kondomet faller av når han får orgasme.


  • La ham trekke ut penis av vagina mens han fremdeles er stiv og samtidig holder på kondomet slik at ingenting renner ut.


  • Rull den deretter helt tilbake til tuppen av penis.


  • Et godt råd er å kjøpe trange kondomer som sitter godt, det er ikke sant at en størrelse passer for alle.


Seksuelt overførbare sykdommersexe2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning