Tolk profilen hans

Lær deg å lese mellom Facebook-linjene.

Publisert Oppdatert
"Hva du poster på Facebook og hvordan du bruker sosiale media forteller en del om hvem du er", mener Carol Tuttle, profileringsekspert og forfatter av boken "It`s Just My Nature! A guide to Knowing and Living Your True Nature".
 • Er han ærlig med deg?
 • Finn en date!
 • Få oppmerksomhet fra menn
 • Det er derfor lurt å ta en titt på hans Facebook-profil når du nettopp har begynt å date en ny mann. Der finnes det mange muligheter til å finne ut mer om hvordan han er som person.

  Lær deg å lese mellom Facebook-linjene:

  Hva hans profilbilde kan bety:
  "Når du dømmer noen ut fra et profilbilde, bør du ta hensyn til hvordan han bruker Facebook", sier Leora Israel, leder av Vayner Media.

  Noen bruker sosiale nettsamfunn i jobbsammenheng, noen for underholdning, mens andre ser det som en mulighet til å holde kontakten med venner. Om en mann har et standard, kanskje kjedelig bilde, trenger det ikke nødvendigvis bety at han er en tørr type. Det kan rett og slett være at han er "venn" med sjefen.

Hva et festprofilbilde kan fortelle:
Skåler han, eller klamrer seg fast til en øl? Han liker nok å feste, eller i alle fall gi inntrykk av at han liker det. Dette er for så vidt ikke noe problem, såfremt det ikke viser seg at mannen som burde vært ferdig med rølpefester for ti år siden ikke greier å sitte rolig en lørdagskveld.

Profilbilde med kjæledyret:
En mann med hund er bare søtt! Men det er viktig å legge merke til om de 10 siste profilbildene hans også inneholder bilder med Fido.

Hva kontinuerlige oppdateringer betyr:
Oppdaterer han statusen sin og fotoalbumene sine flere ganger hver dag?

"At han poster jevnlig betyr gjerne at mannen er glad i å prate og liker kommunikasjon. Han setter pris på å være i kontakt med omverdenen", sier Tuttle. De lærde strides imidlertid, Leora Israel er ikke like enig; "Som en tommelregel ville jeg nok løpt motsatt retning om han kringkastet og levde livet sitt via Facebook. Jeg vil ikke vite hva han spiste til lunsj, om det ikke var en eksepsjonelt god sandwich".

Tolking av statusoppdateringene:
Hans statusoppdateringer er en av de mest opplagte nøklene til hans personlighet. Han skriver tross alt det han ønsker omverdenen skal vite.

"Syting og klaging på statusfeltet betyr at han er følelsesmessig trengende, og gjerne at han ikke tar ansvar for eget liv. Og hvis han alltid kritiserer andre personer eller situasjoner, kan han være typen som alltid føler at han har rett", mener Israel.

Hans mange facebook-venner: Er han venn med absolutt alle han møter på sin vei? Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det kan være at han bare er ekstremt sosial, snakkesalig og lett å like. Han kan rett og slett bare ha lett for å få venner. Denne typen menn tror på nye muligheter, og er stort sett svært optimistisk.

Når han legger til kvinnelige "venner":
Det kan være greit å bite seg merke i om mannen er en "samler" av venner, og da særlig attraktive kvinnelige venner.

"Det finnes en del menn som snoker rundt på andre venners venner på jakt etter pene jenter de kan legge til som venn. Dette igjen kan lede til "poking" og chat-flørting", forteller Israel.

Når han har få venner:
Du trenger ikke å bekymre deg. Det betyr ikke at han ikke har noen venner. Faktisk kan det være en svært god ting at han ikke har så mange på vennelisten sin.

"Mannen med en kort liste venner er privat og lojal. Han har færre venner, men sterkere bånd med dem alle", forteller Tuttle.

"Han deler ikke følelsene sine med mange, men når han først gjør, så er han hundre prosent ærlig. Denne gutten driver ikke med spill", fortsetter profileringseksperten.

I tillegg betyr hans korte venneliste at han ikke bruker fritiden sin på å lete etter folk eller gjøre andre ting på Facebook, noe som betyr at han heller fokuserer på å gjøre ting i den virkelige verden - et absolutt pluss!

Tolk fotoalbumene hans:
Å bla gjennom fotoalbumene hans kan gi deg mye informasjon. Se etter variasjoner. Eksempelvis vil du skjønne at han er reiselysten om han har mange turbilder fra inn og utland, eller at han er familiekjær om han har mange bilder av brorens barn i albumene sine. Bilder fra en venns bryllup betyr at han verdsetter vennskap.

"Har han mange gruppebilder, viser dette at han liker å knytte kontakter med andre folk, og at han er åpen", sier Tuttle.

Kilde: Glamour.com profil_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning