Tilbake til eksen - for n'te gang!

Er det egentlig håp for par som gjør det slutt og kommer sammen igjen mange ganger?

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid lett å sette fingeren på hvorfor du og kjæresten gjør det slutt og kommer sammen igjen gang på gang. Men er det egentlig noe håp at om det skal fungere, når det tidligere har slått feil flere ganger?

Hva er konflikten?

Dersom dere vil fortsette å være sammen etter dere opplever konflikter - ja da må dere finne ut av hva som egentlig er årsaken til problemene.

Det mener iallefall sexolog Gro Isachsen;

- Dere må finne ut av konflikten dere i mellom. Hva er det som gjør at dette skjer hele tiden? Dere må sammen sette dere ned og analysere hvorfor dere gjør det slutt når dere krangler, sier Isachsen til Kvinneguiden.

Ny tillit

Da understreker hun samtidig at den viktige samtalen ikke bør inneholde noen form for anklaging slik at den ene eller begge to går i forsvar. Begge parter vil likevel føle seg sårbare i en slik situasjon.

- Det kan hjelpe veldig å få en nøytral tredjepart inn i denne diskusjonen, en terapeut som kan være med og hjelpe dere til å se løsninger på problemet, sier Isachsen.

Sexologen mener at par som har gjort det slutt med hverandre mange ganger, først og fremst må bygge opp igjen tilliten til hverandre.

- Å gjøre det slutt gang på gang, går på tilliten løs. For å fortsette sammen og satse, krever det at dere tør å stole fullt på hverandre, sier hun.

ex2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning