Tenner han deg ikke?

Det finnes løsninger når partneren ikke tenner deg lenger.

Publisert Oppdatert
Kanskje har du den mest fantastiske kjæresten du noensinne kunne ønske deg. Kanskje han gir deg alt du vil ha og trenger - bortsett fra tenning.

Fra forelskelse til kjærlighet

At partneren ikke tenner deg lengre, trenger slettes ikke bety at kjærligheten mellom dere er død. Forholdet kan godt være sterkere enn det noen gang har vært. Denne problemstillingen er noe som kommer før eller senere i et kjæresteforhold, men det finnes heldigvis løsninger.

Sexolog Inga Toril Troland forteller at du først og fremst ikke skal skylde på partneren dersom han ikke tenner deg lenger.

- Grunnen til at dette skjer er at man gjerne knytter tenningen for partneren opp mot spenningen man kjente i starten av forholdet. I begynnelsen er man forelsket, men etterhvert vil følelsene bli mer stabile og forelskelsen går over i sterkere kjærlighet. Dette går begge veier, sier Troland til Kvinneguiden.

Og dermed kan det gjerne føles vanskeligere å bli tent av partneren nettopp fordi man forbinder forelskelse med spenning og tenning. Når forelskelsen er over, kan sexlivet føles litt tomt.

Vær oppmerksom

Dette er noe som kan gå begge veier og din partner kan kjenne på det samme som du gjør. Men du trenger ikke å bekymre deg.

- Det handler om å prate sammen om hvorfor dette skjer. Dersom det er spenning som skal til for at dere tenner hverandre, tenk over hva som gjorde at dere hadde det spennende i begynnelsen, sier sexologen.

Hun lister opp spørsmål som hvorfor ble dere forelsket? Hva ble du tiltrukket av i denne personen? Og hun råder deg og partneren å mentalt gå tilbake til den tiden dere ble forelsket og tenke over hva som skjedde mellom dere da.

- Dere må gi hverandre tid til å gi og motta. Vær mer oppmerksome på hverandre, og begge to må være innstilt på å holde på spenningen og være åpne med sine følelser for hverandre, sier Troland. tenn2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning