Tenk om du aldri får kjæreste...!

Singellivet kan faktisk være herlig, men det er klart at man begynner å lure på hvor "den rette" blir av...

Publisert Oppdatert
I Kvinneguidens selvhjelp-serie vil coach Annika Richardsen, den første sertifiserte veilederen i Mia Törnbloms metode her i Norge, veilede deg mot en bedre og lykkeligere hverdag.

Denne uken er temaet lykkelig som singel.

Hva om...?

Når man er singel har man mye tid til seg selv og kan dyrke livet sitt uforstyrret og bestemme alt selv uten å måtte inngå kompromisser. Men når det oppleves nærmest som en traume å være singel, kan det være lurt å undersøke hva som egentlig foregår innvendig hos deg. Når vi er single kan lav selvfølelse dukke opp, og det er lett å tenke at man aldri kommer til å møte noen igjen.


- Hvis denne følelsen henger igjen for lenge, blir det etter hvert til en "sannhet" som vi gjentar inni oss helt til vi faktisk oppriktig tror at vi aldri kommer til å finne noen som elsker oss. Det kan utarte seg som en besettelse der vi kverner om og om igjen på samme destruktive tanker som handler om "Hvorfor vil ingen ha meg?" Og ikke minst; "hvorfor har alle andre funnet noen?", sier Annika.

Menneskene du fortjener

Visste du at de du inviterer inn i livet ditt er et speil på hva du tror du fortjener?

- Det er en utfordring å elske noen som ikke elsker seg selv - og hvis du rakker ned på deg selv så kan veien være kort til at kjæresten din også gjør det. Du kan ende opp i destruktive forhold fordi egenverdet ditt er så lavt at du tillater det. Det igjen gjør at du blir ulykkelig fordi du ikke blir respektert, så kan den lave selvfølelsen si i fra om at det er "fordi jeg ikke fortjener bedre", sier Annika. br>
Samtidig er det faktisk enklere å styrke selvfølelsen mens man er singel enn når man er i et forhold, siden man har mer plass og tid til å sette i gang med "selvfølelses-bootcamp" og bryte de negative handlingsmønstrene en gang for alle.

- Det er viktig at du behandler deg selv bra, slik at du tiltrekker deg en kjæreste som elsker deg like mye som du selv gjør, sier Annika.

Bekreftelsesfella

Det er deilig med oppmerksomhet og bekreftelse - men ironisk nok er det når man trenger det minst at man får mest av begge deler! Mennesker med sterk selvfølelse er trygge på seg selv og ikke avhengig av bekreftelser. Det gjør at de tiltrekker seg mye av det! Om du ofte higer etter bekreftelse fra andre er det et tegn på at du trenger å øve på å bekrefte deg selv først.

Så hva gjør du?

- Å være singel er en midlertidig situasjon, og ikke en selvpåført forbannelse! Det kommer ikke til å vare evig med mindre du velger det selv. Dessuten kan det være en fantastisk periode og en ypperlig mulighet til å ta en titt på hva du faktisk ønsker i livet ditt og hva du ønsker i en partner, forteller coachen.

Om det er sider ved deg som du ikke liker, og som du bruker som bekreftelser på hvorfor du er singel, er det en fin tid å endelig ta tak i det på. Ta utgangspunkt i deg selv og jobb med å styrke selvfølelsen og bli bevisst dine tanker og handlinger. Lag deg en Bra-bok. Vær i aktivitet og vær sammen med venner som er positive og gjør deg glad, og nyt tiden du har til deg selv.

-For å bryte negative tanke- og handlingsmønstre er det en fin øvelse å tydeliggjøre ovenfor oss selv hvordan vi vil ha det i et forhold. Se på det som å skrive kontrakt med deg selv, slik at du legger listen din på det nivået du faktisk ønsker, og får oversikt over hvor grensene dine går og hvor du står:

Skriv cirka ti setninger eller mer på hvert av svarene:
  • Sånn har jeg lyst til å ha det i et forhold:
  • Dette kan jeg gå med på (kompromiss og forskjeller):
  • Dette er ikke ok for meg i et forhold ("deal breaker"):
Annika220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning