Sugen på giftemål?

Dette er grunnene til at han ønsker å smis i hymens lenker!

Publisert Oppdatert
Film og TV-serier fremstiller ofte gifte menn som undertrykte klønete karer, med en dominerende og lite fornøyd kone. Se en episode "Alle elsker Raymond", og du vil kjapt skjønne tegninga.

Ifølge nettstedet Askmen.com får mange menn negative assosiasjoner når de hører ordet "ekteskap". Det blir sagt at de mister friheten sin, og at de kommer til å ende opp som underkuet tøffel. Allikevel gifter de seg. Dette er det særlig ti grunner til, skal man tro Askmen.com.

Les også: Menn knekt etter skilsmisse

Les også: Kjærlighetssorg er sunt!


Derfor vil han gifte seg:

1. Gifte menn lever lenger
Ulike studier indikerer at lykkelig gifte menn ser ut til å leve lenger enn sine single kompiser.
For eksempel: Ved en studie i 2006 ved universitetet i California konkluderte forskerne at single mennesker har fem ganger større sannsynlighet for å dø av sykdom, 40 prosent større sjanse for å dø av hjertesvikt og dobbelt så stor sjanse for å dø i en ulykke enn sine gifte medmennesker.

2. Ekteskap betyr bedre økonomi
Sjansen for at han endelig får kjøpt den store widescreen-TV-en han ønsker seg er større hvis han er gift. Å være gift betyr at man deler økonomi og store utgifter. Husholdet har ganske enkelt to inntekter. Ved å dele livet med en annen, åpner det også opp for ting du ikke har råd til på egen hånd; et bedre hjem, en bedre bil, en bedre ferie, og en rekke andre goder.

3. Tryggere å føre genene videre
Jo da, teknisk sett trenger du ikke å gifte deg for å lage en familie. Men giftemål er fremdeles standardmetoden for å starte en typisk kjernefamilie. Å bli en far er noe de fleste menn ønsker å oppleve, og mange føler at et ekteskap gir de trygge rammene man trenger for å sikre en stabil og trygg oppvekst for sine barn.

4. Han dør ikke alene
Det er sikkert stas å date en 20-årig yogainstruktør eller sengehoppe seg gjennom helgene. Men tenker han litt fremover, har han absolutt ikke lyst til å dø alene i en alder av 60.
Han ser gjerne ekteskap som en investering i egen fremtid, i stedet for å ende opp gammel, ensom og uattraktiv.

5. Ekteskap gjør han mer attraktiv
Det er ingen hemmelighet at den del kvinner finner opptatte menn attraktive, da de utstråler stabilitet og evne til forpliktelser. Det betyr ikke at han ser gifteringen som en måte å håve inn kvinner på, men komplimenter og interesse fra det motsatte kjønn er bra for selvfølelsen.

6. Dere er to
Han slipper å måtte ta vanskelige avgjørelser alene, det er alltid en annen person der som kjenner han godt, og som vil hans beste.

7. Mer sex
Gifte menn har mer sex enn det single menn har. En studie utført av Kinseyinstituttet forteller at 23 prosent av single menn periodevis kan gå opp til et år uten sex, mens 1 prosent av gifte menn opplever en slik tørke i sexlivet. 19 prosent av single menn har sex to eller tre ganger i uka, mens 36 prosent av gifte menn har sex like ofte.

8. Bedre sex
One-nightere er spennende, og godt for selvtilliten. Men ofte ender det opp med famlete dårlig sex. Til sammenligning kjenner etablerte par hverandre, de vet hva den andre trenger og hva partneren tenner på. Det blir naturlig nok bedre sex av det.
I tillegg er et langt stabilt sexliv mer åpent for seksuell eksperimentering, for i et tillitsfullt forhold tør han faktisk å fortelle om sine innerste lyster.

9. Gifte menn er lykkeligere
En studie ved et universitet i Australia viser at gifte menn er lykkeligere enn single menn. Gifte menn har visstnok 135 prosent større sjanse for å føle seg lykkelige enn sine single medbrødre. Grunnen er at ved stabilitet og støtte av en ektefelle i ryggen, gjør han også suksess ved andre arenaer i livet.

10. Han blir en bedre mann
En smart mann velger en kvinne som er smart, ambisiøs og ærlig. En slik partner gjør han til en bedre person. Hun bringer frem det beste i han, og utfordrer han til å bli en bedre versjon av seg selv. På toppen av det, gjennom ekteskap lærer han om å ofre og inngå kompromiss.

Kilde: Askmen.com gift_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning