Spis deg til sexlyst

Trenger du en ekstra piff i sexlivet? Endre dietten!

Publisert Oppdatert
Hva vi spiser virker inn på de fleste områder av kroppen vår, også sexlivet. Det sies at hva du spiser kan også bidra til å gi deg økt sexlyst. Selv om det er få av matvarene som har en dokumentert effekt på sexlivet, er det mange matvarer som inneholder stoffer som angivelig skal hjelpe.

Viril med sjømat

 

Den kanskje mest kjente "sexmaten" er østers. Matfaglig konsulent i Eksportutvalget for fisk, Ingebjørg Moe, forteller hvorfor østers kan være med på å øke sexlysten din:

 

- Denne sjømaten er rik på mineraler, særlig sink og selen. Begge disse mineralene er viktige for reproduksjonen hos mennesker, og produksjon av en del hormoner og  av sædceller. I tillegg kan det jo tenkes at det å spise rå østers i seg selv virker stimulerende, enten det nå er utseendet til maten eller smaken, sier hun til Kvinneguiden.

 

Er du ikke glad i skalldyr, finner det masse annen mat som kan gjøre deg mer lysten:

 • Ost
  Ost skal virke positivt på sexlivet på grunn av det høye inneholder av sink, som senker mengden av ett av kroppens libidohemmende hormoner.
 • Sjokolade
  Sjokolade frigjør stoffet dopamin i hjernen, et stoff som forbindes med seksuell nytelse.
 • Kaviar
  I kaviaren er det magnesium som kan gi økt sexlyst.
 • Sushi
  I en vanlig sushi-rett er det en mengde stoffer som kan påvirke sexlysten din. Fet fisk inneholder blant annet omega-3, sjøgress inneholder iodin, mens wasabi gjør at kroppen din oppførerer seg som om du skulle være seksuelt opphisset.
 • Ginseng
  Denne roten er med på å øke hormonproduksjonen i kroppen, som igjen kan bidra til å øke sexlysten.
 • Kaffe og te
  Disse drikkene inneholder stoffet teofyllin, og skal ha en lett Viagra-liknende effekt på kroppen. Koffeinet i kaffe og te gir også litt ekstra fart på nervesystemet. Kanskje en kopp kaffe til kveldsmaten kunne vært noe?
 • Muskat
  Hvorvidt muskatnøtt har en effekt på sexlysten hos mennesker er foreløpig ikke veldokumentert. Men vi vet i hvertfall at muskat har en positiv sexeffekt hos mus, så et forsøk kan kanskje ikke skade?
 • Tofu
  Tofu inneholder proteiner og L-arginin, som skal hjelpe kvinner å få økt sexlyst. Arginin bidrar til å utvide blodårene. Soyabønner, som Tofu er basert på, inneholder planteøstrogener, og gir en effekt liknende den kvinner får av østrogen. Har du eller har du hatt brystkreft, bør du imidlertid være forsiktig med å spise soyaprodukter.
 • Peanøtter
  Disse nøttene inneholder også arginin.
 • Rødvin
  Rødvin inneholder flavonoider, som har en god effekt på blodsirkulasjonen. Drikker du imidlertid for mye, har rødvin den motsatte effekten: Da mister du sexlysten.
 • Chili
  Chili er sterkt, og kan virke pirrende rett og slett fordi du blir "heit" av å spise det. Krydderet øker blodgjennomstrømmingen, hjertefrekvensen og varmeproduksjonen i kroppen.

(Kilder: Nettavisen, Jenteporten, Alle Kvinner, VG Nett, Lotus)

 

sexmat5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning