Søvn gir bedre sex

En god natts søvn er bra for forholdet på flere måter!

Publisert Oppdatert
Søvn er viktig og medisin mot flere ting, og nå trekker forskerne paralleller mellom god søvn og god sex!

Gode dager og netter

En amerikansk undersøkelse som ble offentliggjort på en internasjonal søvnkonferanse nylig, SLEEP 2009, the 23rd Annual Meeting of the Associated Professional Sleep Societies, viser at nok søvn gir et bedre parforhold, som igjen gir bedre sex.

Søvnforskere fra University of Arizona undersøkte 29 par uten barn. De skulle føre dagbok over nattesøvnen og deres samliv med partneren. Resultatene viste at ikke bare påvirket forholdet nattesøvnen, men det omvendte er også tilfelle.

For mennene var en god nattesøvn forbundet med en positiv følelse i forholdet neste dag. For kvinnene ble gode dager hvor forholdet hadde vært godt, fulgt av netter med god søvn.

Dårlig kombinasjon

- Det ser ut som at det finnes en ond sirkel for kvinner. Konflikter om dagen resulterer i dårlig søvn som leder til enda flere konflikter neste dag, sier Brant Hasler, klinisk psykolog fra Arizona-universitetet.

Han har to råd på lager;
  • Sørg for å få unna all krangling før dere legger dere til å sove.
  • Dersom en av dere eller begge to har sovet dårlig om natten, prøv å drøye eventuelle diskusjoner og krangler til dere begge er uthvilte.


  • Kilde: Ekstrabladet.dk
sove320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning