Slik leser du ham

Mange menn har problemer med å binde seg. Hva betyr egentlig unnskyldningene hans?

Publisert Oppdatert
Er du lei av å føle deg alene i forholdet? Hvorfor vil han være kjæresten din, men fremdeles ikke ta forholdet til 'n este nivå'?

Når du var liten tenkte du kanskje "En dag møter jeg en mann, vi forelsker oss, gifter oss og får barn.". Skal man generalisere kan man si at menn i større grad lever i nuet, er fornøyd med å ha en partner der og da, men i mindre grad reflekterer over fremtiden.

Her får du noen forklaringer på hva hans pause-unnskyldninger betyr, fra nettstedet Askmen.com.

Trenger luft:

Partneren din trenger luft fordi han er mer involvert i forholdet enn han klarte å forutse. Han trenger å få kontakt med seg selv og sjekke om han har det bra med seg selv - han må rett og slett bevise for seg selv at at han er en selvstendig person. Som regel er det ikke mer komplisert enn det. Det er viktig å gi ham den tiden han trenger.

Vil ikke forloves:

Menn og kvinner ser ikke på ekteskap på samme måte! Kvinner føler som oftest at ekteskap er en logisk konklusjon i et forhold; dere forelsker dere, lever i monogami og gifter dere.

Menn ser på det å gifte seg som et stadie i sine liv. Menn gifter seg når tiden er inne og det passer sammen med andre faktorer som karriere og inntekt. Noen menn gifter seg fordi alle de andre kompisene gifter seg!

Om dere snakker om ekteskap, forsøk å finne ut hvorfor han vil vente. Om han sier at han vil vente til forretningen hans tar av, så kan det altså være både sant og riktig for han! Hvis han derimot ikke vil fortelle deg grunnen er det større grunn til bekymring.

Liker deg for mye:

Er det virkelig mulig å 'like deg for mye' til å gi slipp på det dere har og gifte dere? Vel, leser man mellom linjene, kan man kanskje tenke at han har møtt noen andre han gjerne vil ha sex med, og han vil sette deg litt på vent mens han prøver ut andre muligheter.

Om du trodde at du hadde et seriøst forhold med denne mannen, tro om igjen. Han respekterer ikke deg nok til å si sannheten. Han tror faktisk at når han sier at han 'liker deg for mye', vil du bli overtalt til å la ham ta en pause fra deg og prøve ut andre damer, og komme tilbake til deg når han har behov for sex!Ønsker å møte andre:

Enten mangler han motet til å slå opp med deg på en real måte, ellers ønsker han å opprettholde et visst forhold med deg, men ikke bare med deg.

Om dere begge møter andre mennesker, er dere i så fall enige om å ha et åpent forhold. Men om du lever monogamt og han vil returnere til forholdet deres når det passer han, bør du gjøre det han ikke tør; avslutte forholdet en gang for alle.

Du får ikke møte foreldrene hans:

Om du treffer de, skjønner du kanskje hvorfor. Her handler det om hvor ofte han møter dem, om han noen sinne snakker med dem, eller tar en tur i året for å besøke dem. Enten forsøker han å skjerme deg fra dem, ellers er han bekymret for at du skal ha èn samtale med dem og løpe ut døren.

Men om han derimot ser ut til å være en god sønn som har fin kontakt med foreldrene sine, er dette dårlige nyheter. Da handler det ikke om dem, men om deg. Enten vil han ikke at foreldrene hans skal tro at han er seriøs med deg, ellers skammer han seg for deg.

Elsker deg, men ikke forelsket:

Dette kan bety at hans kjærlighet for deg ikke matcher opp det han forestiller seg at et romantisk forhold skal være, og han er dermed ikke "forelsket", men ser på deg som en nær venn eller en søster.

Han elsker deg, men ikke som "den rette"

Jo mindre interesse du viser, jo mer vil han ha deg:

Noen menn elsker jakten; det får dem til å føle seg mannlige og mektige. Disse gutta tar ikke et nei for noe annet enn en bekreftelse på at jakten er i gang.

Av og til fører denne holdningen rett inn i et forhold, når du føler deg trøtt og sliten vil han være pågående. Når du tar avstand fra ham vil han presse seg nær deg.

Uansett; moroa slutter når reaksjonene dine flater ut, da leker han alene og synes ikke det er så spennende lenger.

Mer innsats fra deg, mindre fra ham:

Noen menn ser på et forhold med en kvinne som noe som krever mye jobb. Om du da er villig til å jobbe, hvorfor skal han? Han har en følelse om hvor han ønsker at forholdet skal 'gå', om du forsøker å ta forholdet et hakk lengre, gjør du mer jobb og han slapper av slik at ting går tilbake til hva han ser på som normalt.

Menn hater å bli spurt; "hva skjer med dere da?", men her ligger nøkkelen til problemet - han har funnet sin komfortable sone, er det nok for deg?

Han vil bare være venner:

En veldig 'orginal' forklaring!

Det er viktig å ha et godt vennskap i bunnen, men hvis han mener at forholdet begrenser seg til vennskapet, da er det på tide å finne på noe nytt. Selv om det kan være vanskelig å forholde seg til har han tatt en avgjørelse, og du bør holde deg for god til å krangle med ham eller forsøke å forføre ham. Det verste du kan gjøre er å prøve å dra ham tilbake når han har mistet interesse.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning