Slik holder dere sammen

Kommunikasjon er nøkkelen til det meste, også varig kjærlighet. Tips her!

Publisert Oppdatert
Det er ingen myte at det meste er rosenrødt i begynnelsen av et forhold. I starten åpner man nemlig alle kommunikasjonskanaler og prøver så godt man kan å bli kjent med hverandre, men det er lett for at dette avtar etterhvert. Konsekvensen blir da ofte at kjærligheten slukner.

Drukner i hverdagen

Anne Kristin Palm jobber med individuell coaching og sier at det er mange grunner til at den gode kommunikasjonen mange par opplever i begynnelsen dabber av etter en stund.

- Hverdagen fører med seg diverse gjøremål og man må fokusere på barn, jobb, utdanning, venner og fritidsaktiviteter samtidig som man skal fokusere på hverandre. Det krever at man gjør et bevisst valg i å opprettholde kommunikasjonen med hverandre dersom det skal gå bra, sier Palm til Kvinneguiden.

Dermed mener coachen at par må si til hverandre "nå er vi sammen, nå krever det at vi fortsetter å gjøre en innsats for å opprettholde den interessen i hverandre som vi hadde i begynnelsen".

- Krangling og opphetede diskusjoner er en naturlig del av alle forhold, men det handler om hvordan man snakker til hverandre på, sier Palm.

Her er hennes kommunikasjonstips for å ta vare på forholdet:

Bedre kommunikasjon

  • Vær åpen og nysgjerrig og still positive spørsmål i hverdagen.
  • Vis interesse slik at partneren føler seg viktig og inkluderende.
  • Når dere krangler, pass på at du ikke anklager partneren din slik at han føler seg mindreverdig, tråkket på og går i forsvar.
  • Still spørsmål som "hva er det som gjør at du ser det på denne måten?, vi har forskjellige synspunkter og vi har lov å være uenige, hva tenker du når du sier det?".
  • Tenk over hva som gjorde at dere ble sammen og ble interessert i hverandre.
kom2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning