Slik finner du drømmemannen

Når vet du at du har møtt den rette? Og hvordan møter du ham?

Publisert Oppdatert
Mange single kvinner føler at de aldri i livet kommer til å møte Den Rette, men det kan hende du leter på feil sted!

Selvoppfyllende profeti

Og har du vært på kjærestejakt i mange år, kan savnet ha gått over til stress og panikk, noe som igjen kan resultere i en selvoppfyllende profeti.

Det mener iallefall samlivsekspert ved Familiehjelp.no, Lars H. Fengsrud.

- Det handler først og fremst om å klare å akseptere situasjonen du er i og at å finne en kjæreste kan ta tid. Mange single kan føle det som et stort jag om å måtte oppnå noe - å få kjæreste. Det kan være lurt å stoppe opp og bli bevisst på og kjenne på hvilke tanker og følelser man har istedet for å stresse, sier Fengsrud til Kvinneguiden.

Han mener også at det er mange kvinner som har gått single en lang stund som gjerne blir mer kresne og mer bevisste på sine krav til "den perfekte" mannen, dermed setter dette nok en sperre for å finne seg kjæreste.

- Jeg tror det er viktig å vri situasjonen din til noe positivt, tenk så moro du kan ha det når du er singel, slipp taket på stresset og nyt livet i stedet, råder han.

Lik bakgrunn og god kjemi

I jakten på "den rette" finnes det ingen fast oppskrift, derfor er det ikke så lett å alltid forstå når man virkelig har funnet mannen i sitt liv. Fengsrud sier dette i høy grad er individuelt fordi det kommer an på hvilken bakgrunn man selv har.

- De fleste faller jo først og fremst for utseendet, men deretter handler det om hva man har til felles. Bakgrunn, livsfase, familie og kjemi er bare noe som bygger rundt hvilke preferanser man har for en potensiell kjæreste. Av og til kan det være vanskelig å peke på noe konkret, men man vet at man har funnet den rette dersom man har en kjemi man ikka har hatt med andre før, sier Fengsrud.

Dårlig idè med one-night-stand

Undersøkelser viser at kvinner i større grad enn menn håper på at en one-night-stand skal utvikle seg til noe noe mer. Hvis du håper å møte din neste kjæreste hver helg du går på byen, er prognosene heller lave. Samlivseksperten sier at ingen regler er uten unntak, men at sjansen for å få et varig forhold med noen du møter på byen, er heller liten.

- De fleste har behov for bekreftelse på at man er attraktiv for andre og man kan gå på byen for å få bedre selvtillit. Det er ingenting i veien med å flørte og ha det gøy på byen, men det er lurt å dempe forventningene dine før du går ut, sier Fengsrud.

- Du har nok større muligheter for å møte din framtidige kjæreste andre steder enn på byen, for eksempel via venner eller på jobben, da dere lettere kan vite at dere har noe til felles, tipser han. Love-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning